Ga naar de inhoud

Valverde (41) voert Spaanse selectie aan in Tokio, enorme teleurstelling bij Bilbao

Alejandro Valverde (41) is de Spaanse kopman in Tokio, Pello Bilbao moet genoegen nemen met een rol als reserve.

Alejandro Valverde is intussen 41, maar veel sleet zit er nog niet op de machine. De voormalige wereldkampioen trekt als kopman naar de Olympische Spelen in Tokio. In de selectie was er geen plaats voor Pello Bilbao, die bijzonder teleurgesteld reageerde.

Valverde krijgt de broers Gorka en Ion Izagirre, Jesús Herrada en Omar Fraile mee aan zijn zijde. Ion Izagirre zal ook te zien zijn in de tijdrit. Een logische keuze aangezien hij enkele weken geleden nog de Spaanse titel tegen de klok veroverde.

 

De ervaren Valverde was eerder al van de partij op de Spelen in Athene (2004), Beijing (2008), Londen (2012) en Rio (2016). Hij veroverde nog nooit een medaille. De Spaanse bondscoach Pascual Momparler gaf aan dat Valverde wel met die ambitie aan de start komt.

 

Pello Bilbao is er normaal gezien niet bij in Tokio, hij is de eerste reserve mocht er een van de 5 geselecteerden toch nog wegvallen, en reageerde bijzonder teleurgesteld.

 

"Een half uur voor de rit richting Andorra vertrok, kreeg ik te horen dat ik niet geselecteerd was", vertelde Pello Bilbao. "Het voelt niet goed aangezien ik mijn hele seizoen al focus op die wedstrijd in Tokio."

 

"Ik heb speciaal de Giro wat rustiger aangepakt om in deze fase van het seizoen fris te zijn. De coach zal zijn redenen wel hebben en ik hoop dat hij zijn fout zal realiseren." 

 

Bilbao rijdt op dit moment ook mee in de Ronde van Frankrijk en staat momenteel 10e in het algemene klassement.