Ga naar de inhoud

Cassani stuurt straf Italiaans 5-tal naar Spelen, Moscon en Nibali delen kopmanschap

 ma 28 juni 2021 20:54
Vincenzo Nibali gaat samen met Alberto Bettiol, Giulio Ciccone, Damiano Caruso en Gianni Moscon naar de Olympische Spelen in Tokio.

De Italiaanse bondscoach Davide Cassani heeft zijn selectie voor de Olympische Spelen in Tokio vrijgegeven. Vincenzo Nibali, die een hele tijd niet zeker was van zijn plek, is er uiteindelijk toch bij en deelt het kopmanschap met Gianni Moscon.

Naast Nibali en Moscon mogen ook Alberto Bettiol, Giulio Ciccone en de nummer 2 uit de afgelopen Ronde van Italië Damiano Caruso zich opmaken voor de Spelen. Filippo Ganna zal samen met Bettiol de tijdrit rijden.

 

Eerder liet Cassani weten te twijfelen om Nibali mee te nemen naar Tokio. De Haai van Messina maakte indruk op bondscoach Cassani tijdens het Italiaans kampioenschap en verzekerde zo toch zijn plekje in de selectie. 

 

"Vincenzo maakte de laatste weken indruk op mij", verklaarde Cassani zijn keuze. "Ik heb hem geselecteerd omdat hij in vorm is en niet omwille van zijn naam."

 

"Moscon kan in dienst het verschil maken en hij kan ook zelf koersen winnen. Hij is zeer snel aan de finish. Ik ben ervan overtuigd dat hij een geweldige prestatie kan neerzetten."

 

Bij de vrouwen nemen Marta Bastianelli, Marta Cavalli, Tatiana Guderzo, Elisa Longo Borghini en Soraya Paladin deel aan de wegrit. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.