Van Aert rijdt Tour zeker uit: "Nog veel kansen om een rit te winnen"

  Wout van Aert wil Parijs halen.

  Roglic geeft op, Van der Poel stapt af, maar Wout van Aert zet door in de Ronde van Frankrijk. De Belgische kampioen aast nog op een ritzege in de Tour. "Ik lig niet wakker van de 2e plek, maar ik kijk wel uit naar de tijdrit."

  Na de opgave van kopman Primoz Roglic moet Jumbo-Visma overschakelen naar plan B. Ploegleider Merijn Zeeman doorprikt meteen wat Belgische dromen. "We gaan niet voor het klassement voor Wout van Aert, zijn grote doel is om een etappe te winnen."

   

  De 24-jarige Jonas Vingegaard krijgt bij zijn Tourdebuut wel klassementskansen. De Deen staat 5e, op een symbolische 5 minuten van gele trui Tadej Pogacar.

   

  "Vandaag gaat Wout Vingegaard helpen tot aan de slotklim en dan laat hij het lopen. Dan kijken we nog wat er komt en knokken we voor een ritzege."

  Ik kan voorlopig niet tevreden zijn. Ik heb nog geen prijs kunnen pakken en daarvoor koers ik.

  Wout van Aert

  Ook Van Aert zelf heeft zijn gele droom opgeborgen. "Het was mijn grote doel om de gele trui te pakken en die is met zekerheid weg", zegt hij. Van Aert staat wel nog het dichtst bij Pogacar, maar wil zijn klassement niet verdedigen.

   

  "Daar lig ik niet van wakker. Ik wil beter worden in deze Tour. Als ik me uit elkaar moet trekken zoals de voorbije twee dagen, dan zal het eerder bergaf gaan. Voor verre ereplaatsen knokken heeft geen zin."

   

  "Ik kan voorlopig niet tevreden zijn. Ik heb nog geen prijs kunnen pakken en daarvoor koers ik. Ik kan mezelf voorlopig weinig verwijten, maar het was steeds net niet."

   

  De olympische wegrit volgt 6 dagen na de slotetappe op de Champs-Élysées, maar Van Aert denkt niet aan afstappen. "Ik ben stilaan naar mijn beste vorm aan het groeien. Ik wil de Tour zeker uitrijden."

   

  "Ik kijk uit naar de laatste tijdrit en ertussen liggen nog veel kansen om een rit te winnen. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Na de opgave van Roglic kunnen we nog meer op ritwinst mikken. Eerst een goede rustdag en dan kijken we waar er mogelijkheden liggen."

  Raakt Roglic klaar voor de Spelen? "Heel twijfelachtig"

  De opgave van Primoz Roglic was na de kuitenbijter gisteren geen verrassing. "Het is de verstandigste beslissing", beaamt Merijn Zeeman. "Hij voelde zelf dat het niet meer ging."

   

  "Waarom zou hij zich nog eens moeten leegtrekken richting Tignes als hij voelt dat hij niet meer zal herstellen? Zeker met de Spelen en de Vuelta in het vooruitzicht."

   

  "Of Primoz klaar raakt voor de Spelen? Dat durf ik niet te zeggen. Het is heel erg twijfelachtig."

  Van Aert: "Nog veel kansen op ritwinst"