Van der Poel stapt uit Tour: "Tijd om te focussen op de Spelen"

  Mathieu van der Poel houdt het na 8 etappes voor bekeken.

  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) start vandaag niet meer in de Tour. De Nederlander droeg 6 dagen de gele trui, maar wil zich nu richten op de Olympische Spelen. "Ik wil mijn goede vorm niet in de vuilbak gooien."

  Van der Poel verscheen nog aan de start van de 9e etappe, maar wel om aan te kondigen dat hij niet richting Tignes zal klimmen. "Ik start vandaag niet", zei hij. "We hebben samen met de ploeg besloten dat het in mijn beste belang is om nu te focussen op de Olympische Spelen."

   

  "Het is vroeger dan verwacht, maar ik denk niet dat ik nog iets te bewijzen heb in de Tour. Mijn vorm is heel goed en dat wil ik niet in de vuilbak gooien. Ik ben al vier jaar bezig met de Spelen en dat wil ik niet vergooien door nu een paar dagen te lang te blijven in de Tour."

   

  "Het is beter om zo uit de Tour te stappen dan dat je volledig uitgemergeld bent. Het was een heel moeilijke beslissing, maar het lijkt me wel het beste met het oog op Tokio. De meeste mensen zullen het wel begrijpen." 

   

  "Ik wil met deze benen naar Tokio gaan om mijn droom waar te maken. Hoe groot de kans op goud is? Dat is heel moeilijk om te zeggen. Ik wil achteraf gewoon geen spijt hebben als ik ernaast grijp. Als ik er op deze manier naast grijp, zal ik er beter mee kunnen leven en me geen vragen stellen waar het is misgelopen."

  Als ik op deze manier naast olympisch goud grijp, zal ik er beter mee kunnen leven.

  Mathieu van der Poel

  Van der Poel kon wel terugblikken op een fantastische week in Frankrijk. De ritzege op de Mûr-de-Bretagne, 6 dagen in de gele trui en nog een extra overwinning voor Tim Merlier.

   

  "Het was een droom om de afgelopen dagen in het geel door de Tour te fietsen. Ik heb er enorm van genoten. De eerste dag was een halve teleurstelling, maar het was een droom om het een dag later recht te zetten."

   

  "Het was een ongelofelijke week. Ik kan alleen maar trots en tevreden zijn. Ik heb ervan genoten en we hebben met het team boven de verwachtingen gepresteerd. Ik denk dat elke ploeg zou tekenen voor onze week."

  Van der Poel: "Het is geen grap, ik start vandaag niet"

  Lees ook: