Thiam sluit voorbereiding op Olympische Spelen af in Luik: "Het gaat steeds beter"

  Nafi Thiam tussen Anne Zagré en Noor Vidts.

  In Luik kwamen vandaag Anne Zagré, Nafi Thiam en Elise Vanderelst  in actie om de Olympische Spelen van volgende maand verder voor te bereiden. Thiam was na afloop positief en gaf aan verlost te zijn van haar kniepijn.

  Zagré wint, Thiam 5e

  Op de 100 meter horden maakte de Belgische kampioene Anne Zagré indruk. Ze won in een tijd van 13"13 en bleef daarmee de Roemeense Anamaria Nesteriuc en de Cypriotische Natalia Christofi voor.

   

  Noor Vidts kwam al 4e binnen en Nafi Thiam eindigde in 13"64 als 5e. Toch was Thiam na afloop niet ontevreden: "Mijn start was echt geweldig", vertelde Thiam na afloop. "Ik ben zelfs nog nooit zo goed geweest in het eerste deel van de race."

   

  "Helaas vertraagde ik op de laatste horden waardoor mijn resultaat uiteindelijk tegenviel. In Tokio zal ik mijn concentratie goed moeten behouden en me geen zorgen maken in de concurrentie."

   

  Ook was Thiam verlost van haar kniepijn: "Tijdens de nationale kampioenschappen had ik er nog last van, maar nu was de pijn zo goed als verdwenen. Ik heb het gevoel dat ik mijn kleine fysieke problemen onder controle heb. Ik ben in elk geval vol vertrouwen."

  Winnares Anne Zagré was toch een tikje ontevreden. "Ik raakte mijn spoor kwijt aan het eind van de race. Het is een beetje jammer. Het weer deed me een beetje aarzelen om te lopen, maar uiteindelijk viel het wel mee, het was droog genoeg en niet te koud voor de wedstrijd."

   

  "Hoe dan ook, ik zeg tegen mezelf dat we in Tokio alle soorten weersomstandigheden kunnen hebben. Ik wil mijn beste tijd in Tokio neerzetten, maar ik heb geen specifieke plaats in gedachten. Ik wil gewoon mijn best doen."

  Anne Zagré blijft Nafi Thiam voor op de 100 meter horden.

  Goede tijd voor Elise Vanderelst

  Op de 800 meter kwam Elise Vanderelst ook nog in actie. De Europese kampioene op de 1500 meter liep naar een 4e plaats in een goede tijd van 2'03"96. Ze werkte er aan haar snelheid als voorbereiding op de 1500 meter op de Spelen.

   

  Dit weekend komt Vanderelst ook nog in actie op de Nacht van Heusden waar ze het het Belgische record van Anne-Marie Van Nuffel op de 1000 meter zal aanvallen.

   

  Op de 100 meter was er ook nog een knappe ereplaats voor Rani Rosius. Ze moest nipt haar meerdere erkennen in de Nieuw-Zeelandse Zoe Hobbs.

  2e plaatsen voor Camroy en Broeders

  In het hoogspringen kon Thomas Carmoy de 2 meter 23 die hij afgelopen weekend haalde niet vereteren. Hij eindigde als 2e na de Rus Mikhail Akimenko. 

   

  Ben Broeders (5m55) moest dan weer vrede nemen met een 2e plaats in het polstokspringen na de Nederlander Rutger Koppelaar (5m57).