Thiam goed op weg naar Tokio-vorm met winst op het verspringen en de horden

  Nafi Thiam.

  Nafi Thiam lijkt beetje bij beetje haar olympische topvorm te pakken te krijgen. Vandaag zette ze die vorm in Leiden alvast in de verf. Ze maakte er een uitstekende beurt in het verspringen en liep haar seizoensbeste op de horden.

  Nafi Thiam heeft zaterdag in het Nederlandse Leiden het verspringen gewonnen met 6m62, niet zo heel ver onder haar eigen Belgisch record, dat op 6m86 staat.  Haar beste seizoensprestatie bedroeg tot nu toe 6m42, een afstand die ze zaterdag dus ruim overschreed. 

   

  Ook op de 100 meter horden was de zege voor de olympische kampioene zevenkamp met een tijd van 13'57". In die discipline stond de beste seizoensprestatie van Thiam tot nu toe op 13'68". 

   

  Ook daar dook ze dus onder, al moet gezegd dat ze nog een eindje verwijderd bleef van haar persoonlijk record, dat sinds 2017 op 13'34" staat.    

   

  De volgende wedstrijd van Thiam wordt de 200 meter in Nijvel op zaterdag 19 juni. Daarna volgt het BK atletiek in Brussel van 26 en 27 juni. Haar laatste wedstrijd voor Tokio wordt de internationale atletiekmeeting van Luik op 30 juni.