Anderlecht haalt polyvalente middenvelder die opleiding kreeg op La Masia

  Anderlecht heeft een versterking voor zijn middenveld binnengehaald in de figuur van Sergio Gomez. Hij komt over van Borussia Dortmund. De 20-jarige Catalaan genoot zijn opleiding op La Masia, de jeugdacademie van Barcelona. Hij tekent in Brussel een contract tot 2025.

  Sergio Gomez zal komende maandag toekomen op Neerpede. De Spanjaard komt over van Borussia Dortmund, maar spelen met Witsel, Meunier en Thorgan Hazard deed hij daar niet. Hij speelde amper enkele minuten voor het eerste elftal van de Duitse club na zijn overstap in 2018.

   

  De voorbije seizoenen werd hij uitgeleend aan Huesca in de Spaanse tweede klasse. Daar speelde hij 68 matchen. Daarin scoorde hij 1 keer en gaf hij 4 assists. Hij promoveerde in zijn eerste seizoen met de club naar La Liga, maar dit seizoen zakte de club opnieuw.

   

  Peter Verbeke, sportief directeur bij paars-wit, is erg tevreden met de transfer."Door zijn opleiding bij Barcelona is hij technisch zeer goed. Maar hij speelt ook met de nodige agressiviteit en hij heeft explosiviteit en snelheid. Gomez is een polyvalente speler die zowel op het middenveld, op de vleugel als op de linkerwingback kan spelen."

   

  De nu 20-jarige Gomez tekende in Brussel tot 2025. "Ik ben blij  met deze stap", vertelt hij op de clubwebsite. "Ik hoop hier te kunnen bijdragen aan mooi en aanvallend voetbal. Ik kan op meerdere posities spelen dus ik hoop de coach te kunnen helpen."