Anderlecht verrast en versterkt zijn defensie met Wesley Hoedt

  Wesley Hoedt heeft een verleden bij Antwerp.

  Anderlecht heeft uitgehaald op de transfermarkt. Wesley Hoedt komt over van Southampton en ondertekende een contract tot 2025. Hij zal spelen met rugnummer 4. De 27-jarige Nederlander speelde vorig seizoen voor Lazio, het seizoen daarvoor verdedigde hij de kleuren van Antwerp.

  Vorig seizoen speelde Hoedt op uitleenbasis bij Lazio in Italië. Na een sterk seizoen in de Serie A keerde Hoedt terug naar Southampton, maar daar blijkt hij overbodig. 

   

  Anderlecht was er als de kippen bij om de centrale verdediger over te nemen van de Premier League-club. Hij ondertekende bij de recordkampioen een contract tot 2025 en moet er de gedroomde leider van de verdediging worden.

   

  Na Lior Refaelov is Hoedt de tweede versterking van paars-wit met een Antwerp-verleden. Colin Coosemans (AA Gent) is de derde zomertransfer.

  Hoedt: "In de eerste plaats een sportieve keuze"

  Wesley Hoedt is blij met zijn keuze voor Anderlecht. "De contacten tussen RSC Anderlecht en mezelf lopen ondertussen al meer dan een jaar. Er was onmiddellijk een klik met Peter Verbeke (Sportief Directeur, red.) en trainer Vincent Kompany en het was wachten op het juiste moment.'

   

  "De keuze voor Anderlecht is voor mij in de eerste plaats een sportieve keuze. Ik wil meehelpen dit project te doen slagen, om opnieuw voor het allerhoogste te gaan. Het is aan mezelf en Lior Refaelov om de kleedkamer de nodige maturiteit bij te brengen. En de vele jonge spelers ten volle helpen ontwikkelen.”

   

  Ook Sportief Directeur Verbeke is in de wolken met zijn derde zomeraanwinst. "Met Hoedt voegen we leiderschap en ervaring toe aan het team. Om onze vele jonge spelers optimaal te laten ontwikkelen én te streven naar resultaat is deze balans noodzakelijk. Wesley is ook goed aan de bal en speelt met lef en vertrouwen, wat zeer goed aansluit bij het voetbal dat deze club wil brengen."

  Het is aan mezelf en Lior Refaelov om de kleedkamer de nodige maturiteit te bij te brengen. En de vele jonge spelers ten volle helpen ontwikkelen.