Elise Mertens stijgt 1 plek op nieuwe WTA-ranking

  Elise Mertens staat nu 16e op de WTA-ranking.

  Ondanks haar vroege uitschakeling in Birmingham is Elise Mertens toch 1 plaats gestegen op de WTA-ranking. Alison Van Uytvanck wint dan weer 7 plaatsen. 

  Mertens staat nu op de WTA-ranking op een 16e plaats. Alison Van Uytvanck bestrijkt de 57e plek. Een sprong van 7 plaatsen dankzij haar eindoverwinning op het ITF-toernooi van Nottingham.

   

  Van Uytvanck versloeg gisteren op het Engelse gras in de finale de Australische Arina Rodionova in twee sets (6-0 en 6-4). Het was haar 12e eindzege op ITF-niveau. Van Uytvanck won in het verleden ook vier WTA-titels.   

   

  De overige Belgische speelsters bleven status quo. Kirsten Flipkens, die door een enkelblessure niet meer speelde sinds eind maart, is nog steeds 95e. 

   

  Greet Minnen won twee plaatsen en staat nu op de 119e stek. Ysaline Bonaventure bleef 128e en Maryna Zanevska zakte vijf plaatsen naar de 194e stek.   

   

  Bovenaan de ranking veranderde er niets. De Australische Ashleigh Barty behoudt de leiding, voor de Japanse Naomi Osaka en de Roemeense Simona Halep.

  Lees ook: