David Goffin begint volgende week in Halle aan zijn grasseizoen

  Bij zijn vorige passage in Halle in 2019 schopte Goffin het tot in de finale.

  David Goffin (ATP-13) komt komende week opnieuw in actie op het ATP 500-grastoernooi in het Duitse Halle, na zijn nederlaag in de eerste ronde op Roland Garros. Op gras gaat Goffin opnieuw op zoek naar het goede gevoel, na een moeilijk gravelseizoen.

  Goffin moest vorige week Roland Garros meteen verlaten nadat hij in drie sets (6-0, 7-5, 7-6) verloor van het 19-jarige Italiaanse talent Lorenzo Musetti (ATP 76).

   

  Goffin sukkelt al weken met een vormdip. In Halle, waar hij goede herinneringen heeft, hoopt hij terug aan te knopen met een goede prestatie. Goffin bereikte in de Duitse stad in 2019 nog de finale, die hij verloor van Roger Federer met 7-6, 6-1. 

   

  Het deelnemersveld in Halle is wel niet van de poes. Met Medvedev, Tsitsipas, Zverev, Roebljov en Federer staan er 5 toptienspelers op de tabel. Goffin zal het in zijn eerste ronde opnemen tegen de Fransman Moutet (ATP-73). In de kwartfinale wacht mogelijk een duel met Federer.

  Lees ook: