David Goffin gaat in Parijs op zoek naar vertrouwen: "Maar ik voel me goed"

  Goffin beleeft een erg wisselvallig seizoen.

  David Goffin zakt niet in topvorm af naar het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Op het gravel van Roland Garros hoopt hij vooral zijn vertrouwen terug te winnen, al kon hij wel al trainen met zijn oude vriend Roger Federer: "Het ging snel."

  Het is voorlopig nog niet het seizoen van David Goffin. De Belgische nummer 1 in het mannentennis wisselde goede prestaties af met teleurstellingen. Op zijn laatste toernooi, in Lyon, ging hij er roemloos uit in de eerste ronde.


  "Na Lyon heb ik nog goed gewerkt", vertelt Goffin enkele dagen voor hij aan zijn Roland Garros begint. "Ik voel me goed, echt al stukken beter op het veld. Ik heb goede trainingssessie afgewerkt. Fysiek gaat alles goed, mijn blessure aan de adductoren is ook helemaal verleden tijd."

  Over tegenstander Musetti: "Italiaans supertalent"

  Goffin lootte in Parijs wel meteen een verraderlijke tegenstander voor zijn eerste ronde. De 19-jarige Lorenzo Musetti (ATP-76) staat immers bekend als een van de grootste talenten in het circuit.

   

  "Hij is zowat het tweede Italiaanse supertalent na Jannik Sinner. Hij heeft een uitstekende techniek en voelt zich goed op gravel. Hij speelt snel en neemt de ballen vroeg."

   

  "Ondanks zijn jonge leeftijd speelt hij erg volwassen. Als ik mijn niveau haal, moet ik in staat zijn hem te beletten het spel te maken. Maar het zal sowieso een pittige wedstrijd worden."

  Musetti is een van de aanstormende talenten in het mannentennis.

  Sparren met Federer: "Leuk hem nog eens te zien"

  In zijn voorbereiding kon Goffin alvast nog stelen met de ogen, want hij sparde vrijdag met Roger Federer. "In de namiddag heb ik 2 uur getraind met Roger. Het was een leuke training, het ging snel: de bal vloog goed over en weer. Het was leuk om hem nog eens te zien."

   

  In 2012 brak Goffin door bij het grote publiek door als "lucky loser" de 1/8e finales te halen op Roland Garros. Daarin werd de jonge Goffin uitgeschakeld door... Federer. "Maar ondertussen is er voor ons beide al heel veel veranderd", zegt hij.

   

  "Ik ben nu 30, Roger wordt binnenkort 40. Hij moet tegenwoordig met een ander strijdplan de wedstrijden aanvatten en de rally's zo kort mogelijk houden. Ik weet dat hij mikt op Wimbledon. Ik gun hem alle succes."

  Roger Federer speelt Roland Garros als voorbereiding op Wimbledon.

  "Mijn doel? Vooral cruciaal dat ik mijn vertrouwen hier terugvind"

  Goffin bulkt niet van het vertrouwen. Op welk resultaat mikt onze landgenoot op het gravel van Parijs? "Ik hoop vooral gewoon mijn vloeiende spel terug te vinden, ik koppel daar geen resultaat aan", tempert hij de verwachtingen.


  "Ik wil niet te ver vooruit denken, de eerste ronde zal al zwaar zijn. Het zal cruciaal zijn dat ik gewoon het vertrouwen terugvind. De consistentie was er nog niet dit seizoen, hopelijk keert die hier in Parijs terug."