Roland Garros: Goffin in één tabelhelft met Djokovic, Federer en Nadal

  David Goffin

  David Goffin moet het in de eerste ronde van Roland Garros opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Musetti. Opvallend bij de mannen: Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal zitten alle drie in dezelfde tabelhelft. Dat is trouwens ook de tabelhelft van David Goffin. Bij de vrouwen treft Elise Mertens een kwalificatiespeelster in de 1e ronde.

  David Goffin zal op Roland Garros voor het eerst in zijn carrière tegenover Lorenzo Musetti staan. De Italiaan is momenteel de nummer 76 van de wereld, Goffin prijkt op de 13e stek op de ATP-ranking. In een eventuele 2e ronde wacht de Fransman Jo-Wilfried Tsonga of de Japanner Yoshihito Nishioka.

   

  Naast Goffin maakt ook Kimmer Coppejans (ATP-174) nog kans om het te schoppen tot de hoofdtabel. Daarvoor moet hij vrijdag in de laatste kwalificatieronde voorbij het Colombiaanse tweede reekshoofd Daniel Elahi Galan (ATP-106).

   

  Ook Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal zitten alle drie in dezelfde tabelhelft als Goffin, die Djokovic zou kunnen tegenkomen in de 1/8e finales.

  Elise Mertens ontmoet qualifier in 1e ronde

  Bij de vrouwen treft Elise Mertens (WTA-15) in de eerste ronde een kwalificatiespeelster. Bij winst volgt een duel tegen de Britse Heather Watson (WTA-71) of de Kazakse Zarina Diyas (WTA-93).

   

  Naast Mertens maken ook Alison Van Uytvanck (WTA-67) en Greet Minnen (WTA-125) hun opwachting op de hoofdtabel van Roland Garros.

   

  Van Uytvanck werd donderdagmiddag uitgeloot tegen de Italiaanse Martina Trevisan (WTA-97), voor kwalificatiespeelster Minnen is het nog afwachten aan welke opponente ze gekoppeld wordt. 

  Standbeeld voor Rafael Nadal

  De organisatie heeft donderdag ook een standbeeld onthuld voor Rafael Nadal. De Spanjaard is de recordhouder in Parijs met 13 overwinningen. Het standbeeld is een werk van de Spaanse beeldhouder Jordi Diez Fernandez.