Niks lukt David Goffin nog: "Ik denk en analyseer te veel"

  David Goffin ging er gisteren in de 1e ronde in Parijs uit tegen de Italiaan Lorenzo Musetti.

  David Goffin is weer een illusie armer. De nummer 13 van de wereld ging er gisteren in 3 sets uit in de 1e ronde van Roland Garros tegen de 19-jarige Italiaan Lorenzo Musetti (ATP-76). "Er zitten zoveel twijfels in mijn hoofd...", klonk het ietwat radeloos op de persconferentie achteraf.

  De tennislente van Goffin was er een met veel dieptepunten, de snelle exit in Parijs kwam daar hard bovenop. "Ik heb zoveel twijfels in mijn hoofd, waardoor ik na iedere opslag of elk punt te veel nadenk, te veel denk en te veel analyseer. In plaats van simpelweg te spelen."

   

  "Als ik aan niets denk en mijn slagen losjes sla, gaat het veel beter. Elke match ben ik wel gespannen, al 20 jaar lang. Maar gewoonlijk duurt dat enkele punten, misschien 1 of maximaal 2 spelletjes. Daarna ben ik vertrokken."

   

  "Ik heb altijd wat tijd nodig om in de match te komen, maar momenteel is het heel moeilijk om snel in de match een aanvaardbaar niveau te halen. Dát is het probleem." Goffin verloor set 1 met 6-0, daarna was hij weerbaarder (7-5, 7-6).

   

  De beste tennisbelg vindt niet meteen een oplossing. "We proberen nochtans veel zaken uit. Ik kan niet beter trainen dan ik me nu voorbereid heb op het toernooi. Op training is mijn niveau goed. Op dat vlak maak ik me geen zorgen."

   

  "Ik moet gewoon veel sneller in de match raken, zodat het niet een hele set paniek is. Bij 6-0, 5-5 loop ik meer achter de feiten aan dan bij een 5-5 in set 1. Voor de tegenstander is dat een extra bonus."

  Ik heb altijd wat tijd nodig om in de match te komen, maar momenteel is het heel moeilijk om snel een aanvaardbaar niveau te halen. Dát is het probleem.

  David Goffin

  "Ik probeer oplossingen te vinden, maar die zullen sowieso uit de match moeten komen" gaat David Goffin voort.

   

  "Ik heb nu wat tijd voor ik aan het grasseizoen begin. Natuurlijk is dit niet het einde van de wereld, maar ik moet meteen het vertrouwen herwinnen in de wedstrijd."

   

  Goffin (30) is sinds 2009 prof. Heeft hij nog de goesting om een topspeler te zijn? "Dat is alleszins de bedoeling. De zin is er nog altijd, maar soms voel je je niet zo goed in een match."

   

  "Dit is duidelijk een moeilijke periode. Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer betere dagen te beleven. Op m'n 30e bekijk je de zaken iets anders, maar dat kan zeker ook positief werken en mooie zaken opleveren..."

  lees/bekijk ook: