Mathieu van der Poel: "Met nog wat training hopelijk top in Tokio"

  Mathieu van der Poel begon als een bezetene in de WB-manche van Nove Mesto, maar moest finaal Tom Pidcock voorlaten.

  Mathieu van der Poel reed zondag zijn laatste mountainbikewedstrijd voor de Olympische Spelen. Hij had weinig moeite om het meesterschap van Tom Pidcock te erkennen. "Ik was al beter dan vorige week", zei de Nederlander.

  Net als vorige week in Albstadt trok Mathieu vanaf de start vol door. Vorige week viel hij nog terug naar de zevende plaats, maar in Nove Mesto moest hij enkel Tom Pidcock voor zich dulden.

  "Ik ben tevreden, ik was al veel beter dan vorige week", was de analyse van Van der Poel. "Ik kon goed mijn eigen tempo rijden, maar ik had nog geen aanval in de benen. Hopelijk komt dat snel."

   

  "Ik had niet echt een antwoord op de versnelling van Pidcock. Hij was vandaag heel sterk. Hij is echt een lichtgewicht, versnellend op de steilste klimmen. Maar ik denk dat ik me daarna wel goed hersteld heb en mijn eigen tempo heb kunnen rijden tot het einde."

   

  "Ik ben blij met de tweede plaats. Ik denk dat ik al een heel mooie progressie heb gemaakt tegenover vorige week. Met nog wat training hoop ik binnen enkele maanden top te zijn op de Olympische Spelen."

  Genoten, dat had Van der Poel onderweg ook: "Het was echt heel leuk. Dit is één van mijn lievelingsparcoursen, en mountainbiken is de mooiste discipline." 

   

  Toch kiest Van der Poel nu weer even voor de wegfiets: "Ik ga op hoogtestage met de ploeg, daarna doe ik de Ronde van Zwitserland en de Tour. En dan vertrek ik naar de Olympische Spelen." In Tokio concentreert Van der Poel zich op zijn mountainbike.