Mathieu van der Poel klopt Pidcock in sprint, Batten sterkste bij vrouwen

  Van der Poel klopte Pidcock na een spannend slot.

  Mathieu van der Poel heeft de short track in Nove Mesto achter zijn naam geschreven. De Nederlander klopte Tom Pidcock nipt in een sprint.  Bij de vrouwen was de Amerikaanse Batten de sterkste van het pak.

  Bij de mannen was het uitkijken naar een eerste short track-duel tussen Mathieu van der Poel en Tom Pidcock. De Brit kon in de vorige Wereldbekermanche niet deelnemen aan de short track door een te lage klassering.


  Op een nat en glibberig parcours in Tsjechië nam Van der Poel al snel de wedstrijd in handen. Met enkele impulsen zorgde hij voor afscheiding. Een grote kopgroep met onder meer de wereldkampioen en Pidcock was het gevolg.


  Bij het ingaan van de 5e ronde perste Koretzky een stevige sprint uit zijn dijen. Van der Poel en Pidcock waren daar niet mee opgezet en namen de koppositie in de wedstrijd over.


  De Nederlander vertraagde op de lange klim. De kopgroep leek weer aan te sluiten bij het veldrijdersduo, tot Pidcock en Van der Poel een moordende versnelling uit hun benen schudden.

   

  Van der Poel kleefde aan het wiel van Pidcock. De Brit zette een lange sprint aan. De Nederlander leek zich even op te blazen, maar kwam toch op en over zijn tegenstander. Resultaat: 2 op 2 voor Van der Poel in de short track. De Belg Jens Schuermans eindigde op plek 18.

  Bekijk de bloedstollende laatste ronde:

  Pidcock feliciteert Van der Poel:

  Hailey Batten heerst, wereldkampioene valt

  De eerste lange klim zorgde voor een eerste schisma bij de vrouwen. De Franse Loana Lecomte voerde het tempo op, 3 rensters konden haar tred volgen na de 1e ronde.


  In de 2e ronde kwam wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot zich in de debatten mengen. Dat was van korte duur, want een ronde later kwam ze tegen hoge snelheid ten val. De leider in de wereldbeker probeerde nog aan te pikken bij de kopgroep, maar moest even later opgeven.


  Ondertussen was de aanvalslust van Lecomte niet te stillen. Enkel de 22-jarige Hailey Batten kon mee met de Franse. Met nog 1 ronde in het vooruitzicht, liet de Amerikaanse Lecomte achter na een slippertje.


  Bij het ingaan van de laatste ronde had Batten 6 seconden voorsprong op Lecomte. Die voorsprong werd vergroot tot 16 seconden op de meet, waardoor ze over Prevot naar plek 2 springt in het klassement.

  De top 20 bij de mannen: