Fortuna Sittard meldt verboden aanbod bij KNVB, FC Emmen ontkent beschuldigingen

  Fortuna Sittard is aan een degelijk seizoen bezig. Het staat 10e in de Eredivisie.

  Commotie in de Nederlandse Eredivisie. Fortuna Sittard meldt dat het vlak voor de laatste wedstrijd van het seizoen een aanmoedigingspremie kreeg aangeboden van FC Emmen. Dat is in strijd met de reglementen van de Nederlandse Voetbalbond (KNVB). FC Emmen ontkent de beschuldigingen.

  De titelstrijd is in de Nederlandse Eredivisie al even beslist. Toch staat er in de laatste wedstrijd van het seizoen nog wat op het spel. Voornamelijk dan in de kelder van het klassement.

   

  Fortuna sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Willem II. FC Emmen speelt in Venlo tegen het al gedegradeerde VVV. Emmen staat op de 16e plek, een positie die deelname aan de play-offs om promotie/degradatie betekent, met 1 punt minder dan Willem II.

   

  In de aanloop naar die wedstrijd heeft Fortuna Sittard een aanmoedigingspremie aangeboden gekregen van FC Emmen, schrijft De Telegraaf. Emmen hoopt dat Fortuna een resultaat haalt tegen Willem II en het zelf zo nog een plaatsje kan stijgen in de ranglijst.

   

  Zo'n bod is echter in strijd met de reglementen van de Nederlandse voetbalbond. Fortuna Sittard heeft de zaak daarom aangekaart bij de voetbalbond, zo bevestigen de club en de voetbalbond naar aanleiding van het bericht in De Telegraaf. 

   

  De KNVB heeft ondertussen een onafhankelijke aanklager op de zaak gezet, die een vooronderzoek kan instellen.

  FC Emmen ontkent de beschuldigingen: "Geen contact geweest op clubniveau"

  Voor Emmen komt dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel. "Vanuit onze spelers is naar ons als clubleiding de vraag gekomen of een dergelijke aanmoediging van Fortuna mogelijk zou zijn", reageert Ronald Lubbers, voorzitter van FC Emmen, bij Voetbal International.

   

  "Wij hebben dit vervolgens onderzocht en nagevraagd bij de KNVB. Maar vanuit de regelgeving van de KNVB bleek al snel dat het niet toegestaan was. Daar liep voor ons het pad direct dood. We zijn er niet mee voortgegaan."

   

  "Op clubniveau is er helemaal niets gebeurd. Er is, dat vermoed ik althans, over en weer informeel contact geweest tussen spelers over de eventuele mogelijkheden. Dat zal zijn doorgedruppeld naar de directie van Fortuna", probeert Lubbers de actie van Fortuna Sittard te verklaren.