Ga naar de inhoud

El Khannouss toverde als piepjong RSCA-talent met Lavia en Sadiki: “Ik herinner me die actie nog”

 di 30 april 2024 11:10
El Khannouss geniet bij het zien van de oude beelden.

Niet alleen vandaag tovert Genk-goudhaantje Bilal El Khannouss op een voetbalveld. Al bij de U9 kon de Belgische Marokkaan monden doen openvallen. Extra Time rakelde beelden op van El Khannouss bij de jeugd van Anderlecht, waar hij schitterde aan de zijde van Roméo Lavia en Noah Sadiki.

Bilal El Khannouss genoot zijn jeugdopleiding in Anderlecht, maar verliet het Brusselse nest op zijn veertiende toen hij er minder speelkansen kreeg. "Een pijnlijk verhaal", baalt Anderlecht-fan Sam Kerkhofs aan tafel.


De talentvolle middenvelder trok naar Racing Genk, waar hij de voorbije seizoenen helemaal doorbrak in het eerste elftal. "Ik heb bij de U15 de keuze gemaakt om naar Genk te komen. Ik had er goede gesprekken met Koen Daerden en Roland Breugelmans", blikt El Khannouss terug.


"Ik vond het een mooie stap, omdat ik er uit mijn comfortzone kon stappen. Het was niet altijd gemakkelijk, ook niet voor mijn familie, want ik kwam er op internaat terecht. Het waren moeilijke tijden, maar vandaag word ik ervoor beloond."

De stap naar Genk was mooi, want ik kon er uit mijn comfortzone stappen. Het waren moeilijke tijden, maar nu word ik ervoor beloond.

Bilal El Khannouss

De redactie van Extra Time kon nog beelden oprakelen van El Khannouss bij de U9 van Anderlecht tijdens een jeugdtoernooi in Breda. Hij stond er op het veld met generatiegenoten Roméo Lavia en Noah Sadiki.


"Kijk Sadiki, hij kon niet scoren!", lacht El Khannouss bij het zien van de beelden. Bij een heerlijke goal van hemzelf fonkelen dan weer zijn ogen. "Die actie herinner ik me nog."

Gerelateerd: