Vincent Kompany gezond kritisch voor groep: "De concentratie ligt te laag"

  Alles kan beter. Ook Vincent Kompany ziet nog veel ruimte voor progressie bij Anderlecht. "Ik heb me al sneller kwaad moeten maken", verklaarde hij in zijn vooruitblik op het duel tegen Genk.

  Anderlecht gaat morgenavond op bezoek bij ploeg-in vorm Racing Genk. Trainer Vincent Kompany is op zijn hoede voor de trip naar de enige foutloze ploeg van de play-offs. "Genk haalt een indrukwekkend niveau als ze vertrouwen hebben", zag Kompany. "We zullen het ons niet kunnen permitteren om jongens als Onuachu, Ito en Bongonda één procent ruimte te geven. Dan wordt het heel moeilijk."

  Concentratie een werkpunt

  De troepen van Vincent Kompany zullen dus van de eerste tot de laatste minuut geconcreerd moeten blijven. En net dat is volgens de trainer een werkpunt. "Ik heb me al sneller moeten kwaadmaken op training."

   

  "Kijk, het is geen probleem op vlak van professionalisme, attitude of intensiteit. Maar de concentratie ligt te laag. Het gebeurt niet met opzet, maar we zijn onzuiverder op training en in de wedstrijd.”

  Ik probeer eerlijk te zijn. Dat helpt de jongens het meeste vooruit.

  Vincent Kompany

  Kompany is voorts wel positief over de mentaliteit van zijn groep. "Elke dag perfect doen is moeilijk. En ik kan mijn team evenveel complimenten geven over alles wat ze tot dusver wel goed gedaan hebben."


  "Ik probeer gewoon eerlijk te zijn. Dat helpt de jongens ook het meeste vooruit. Als iets niet goed is, zeg ik dat gewoon - soms door mijn stem te verheffen. Tegenwoordig sturen er ook andere spelers bij. Dat is een positieve evolutie."

  Lees ook: