Mourinho blijft voorlopig even weg uit het voetbal: “Nog geen plannen”

  José Mourinho is niet van plan om snel de draad terug op te pikken als coach. De Portugees rekent er niet op dat hij volgend jaar al opnieuw actief zal zijn in de voetbalwereld. “Ik wacht op de juiste club”, vertelt hij in een interview met de Britse krant The Times. 

  Net geen twee weken geleden werd José Mourinho de laan uitgestuurd bij zijn club Tottenham Hotspur. Door de tegenvallende resultaten hing zijn ontslag al en tijdje in de lucht. 

   

  Mourinho heeft nu voor het eerst gereageerd op zijn ontslag. Voorlopig is hij naar eigen zeggen niet meteen op zoek naar een nieuwe werkgever. “Ik wil nog wachten met terug te keren naar de voetbalwereld”, klinkt het. 

  Volgend seizoen komt misschien nog wat te vroeg

  José Mourinho

  “Als ik opnieuw de stap zet, zal het niet enkel bij de juiste club, maar ook binnen een juiste cultuur moeten zijn. Volgend seizoen komt misschien nog wat te vroeg. We zullen wel zien.” 


  “Momenteel heb ik geen plannen. Ik ga verder met mijn normale leven. Ik voel me fris en ben met vakantie. Nu heb ik meer tijd om mijn huiswerk te maken en dingen te analyseren”, besluit de Portugees. 


  Tottenham begon goed aan het seizoen. In december stonden ze zelfs nog aan de leiding in de Engelse Premier League. Daarna zakte de club weg naar een voorlopig zevende stek. Vorige week, 6 dagen na het ontslag van Mourinho, verloren ze ook de finale van de League Cup tegen Manchester City (1-0).


  Mourinho was eerder ook al aan de slag Porto, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid en Manchester United. Met Porto en Inter veroverde hij de Champions League. 


  In totaal stond Mourinho - die nog een contract had tot medio 2023 - 17 maanden aan het roer bij Tottenham. Zijn taak wordt voorlopig ingevuld door de pas 29-jarige Ryan Mason.