Coronacrisis kost Bayern 150 miljoen euro: "Moeten serieuze inspanningen leveren"

  Bayern kan komend weekend tegen Mainz zijn negende titel op rij pakken.

  De coronacrisis treft iedereen. Zo ook de Duitse topclub Bayern München. Bayern vreest voor een omzetverlies van 150 miljoen euro. Dat heeft voorzitter Herbert Hainer verteld in een statement. 

  Bayern-voorzitter Herbert Hainer geeft aan dat de coronacrisis een stevige impact heeft gehad op het financiële beleid van de club. "Bayern staat er financieel nog steeds goed voor", zegt Hainer. "Maar we moeten ook een serieuze inspanning leveren tijdens de crisis."

   

  Hainer verleende ook zijn steun aan sportief directeur Hasan Salihamidzic, die onder grote druk staat. Salihamidzic leeft op gespannen voet met coach Hansi Flick. Flick is het niet eens met de transferpolitiek van Bayern en kondigde vorige week aan de club na dit seizoen te verlaten.

   

  "Er zijn twee kanten aan elk verhaal", zegt de voorzitter daarover. "We begrijpen dat een coach liefst een selectie met 30 absolute topspelers wil hebben, maar door de coronacrisis verwachten we een omzetverlies van 150 miljoen euro. Daar moet onze sportief directeur ook rekening mee houden."