Hans-Dieter Flick verlaat Bayern München na dit seizoen, om bondscoach te worden?

  Hans-Dieter Flick.

  Hans-Dieter Flick houdt het na dit seizoen voor bekeken als trainer van Bayern München. De 56-jarige Duitser had nog een contract tot 2024 maar besliste vandaag om dat niet uit te doen bij de Rekordmeister.

  Meteen na de 2-3-zege van zijn team tegen Wolfsburg zei Flick bij de Duitse rechtenhouder dat hij na het huidige seizoen wil stoppen als trainer van Bayern München. 

   

  Flick nam in november 2019 over van ex-speler Niko Kovac aan het roer van Bayern. Onder zijn leiding pakte het team maar liefst zes voetbalprijzen, bovendien met geweldig voetbal.

   

  De naam van Flick doet al eventjes de ronde om eventueel Joachim Löw op te volgen als bondscoach van Duitsland. Daar lijkt een nieuwe wind geen overbodige luxe na enkele mindere resultaten.

  "Mijn toekomst ligt nog open", benadrukt Flick

  Flick had het bestuur van Bayern eerder deze week al op de hoogte gebracht van zijn plannen en de spelers kregen het nieuws te horen na de match in Wolfsburg.

   

  "We hebben hier twee fantastische jaren gehad", vertelde Flick. "Ik ben in de wolken met mijn team en wil de club bedanken mij het vertrouwen te geven om hen te mogen coachen."

   

  Bayern reageert voorlopig niet op het nieuws en ook Flick wou niet ingaan op de details, maar het is algemeen geweten dat de coach een moeilijke relatie heeft met clubbestuurder en ex-speler Hasan Salihamidzic. 

   

  En na het EK is er ook een vacature als bondscoach van Duitsland. "Bondscoach worden, dat zou elke coach overwegen. Maar ik wil benadrukken dat mijn toekomst nog open ligt. De laatste weken is er veel gebeurd en ik wil dat eerst kunnen verteren."