Ga naar de inhoud

WK-kwalificatie UEFA klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Duitsland
27
10
9
1
0
36
4
2
Noord-Macedonië
18
10
5
2
3
23
11
3
Roemenië
17
10
5
3
2
13
8
4
Armenië
12
10
3
4
3
9
20
5
IJsland
9
10
2
5
3
12
18
6
Liechtenstein
1
10
0
9
1
2
34
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
2
Noord-Macedonië
0
0
0
0
0
0
0
3
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
4
Armenië
0
0
0
0
0
0
0
5
IJsland
0
0
0
0
0
0
0
6
Liechtenstein
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
2
Noord-Macedonië
0
0
0
0
0
0
0
3
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
4
Armenië
0
0
0
0
0
0
0
5
IJsland
0
0
0
0
0
0
0
6
Liechtenstein
0
0
0
0
0
0
0

"Bondscoach Joachim Löw heeft de controle over Duitsland volledig verloren"

 do 1 april 2021 15:40
Joachim Löw beleefde een moeilijke avond met Duitsland.

Een dag na de verrassende 1-2-nederlaag tegen Noord-Macedonië likt de Mannschaft zijn wonden. "Dit is een wake-upcall voor Duitsland, ik denk dat ze hier sterker zullen uitkomen", zegt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine en volger van het Duitse voetbal.

"Löw was niet in staat om tactisch bij te sturen"

Het was een pijnlijk moment voor Duitsland. Voor het eerst in 20 jaar verloor het gisteren nog eens een WK-kwalificatiematch. En dan ook nog tegen het bescheiden Noord-Macedonië.

 

"Je mag echt wel spreken van een historische nederlaag", zegt Jacques Sys. "Het is zelden gebeurd dat de Duitsers van zo'n klein land verliezen. Bondscoach Joachim Löw heeft de controle over dat elftal volledig verloren. Hij was gisteren niet in staat om tactisch bij te sturen."

 

"Löw heeft, al dan niet gedwongen, openbaar gemaakt dat hij na het EK opstapt als bondscoach. Veel mensen vroegen zich dan af hoe de ploeg zich ging herpakken en of de spelers zich nog wel 100% zouden geven voor hem."

 

"Eigenlijk had Löw de eer aan zichzelf moeten houden na die 6-0-pandoering tegen Spanje een paar maanden geleden. Een aantal spelers heeft zich toen duidelijk tegen hem gekeerd. Dat is nooit echt openlijk in de media gekomen, maar dat was wel zo."

WK-kwalificatie UEFA
Duitsland
einde
1-2
Noord-Macedonië

"Onbegrijpelijk dat het een experimenteel elftal was"

Maar Löw staat dus nog steeds aan het roer voor een nieuwe periode met Duitsland, de WK-voorrondes. De eerste 2 wedstrijden tegen Roemenië en IJsland werden wel gewonnen. 


"Maar dan beslist Löw plots om met een ander elftal en een ander systeem (3 verdedigers) te gaan spelen tegen Noord-Macedonië", fronst Sys. "Het is onbegrijpelijk dat hij in die wedstrijd niet verderbouwt op de automatismen die er zijn."


"Oké, de Rode Duivels hebben dat ook gedaan. Maar wij Belgen zitten wel in een andere situatie. We staan wat verder."

Akkoord, de Rode Duivels experimenteren ook. Maar wij staan op dit moment wel wat verder dan Duitsland.

Jacques Sys

"Spelers zijn trots genoeg om dit niet nog eens te laten gebeuren"

Hoe moet het volgens Sys nu verder met Duitsland en Joachim Löw? "Hem nog vervangen voor het EK, dat lijkt mij een te groot risico. Ze hebben nog geen opvolger, al wordt de naam Ralf Rangnick nu wel genoemd." 

 

"En in deze campagne hebben ze ook 6 op 9, dus daar is nog niks aan de hand. Dit is gewoon een misstap die door tal van factoren in de hand is gewerkt. De verdediging van Duitsland is niet al te goed en je hebt op dit moment een gebrek aan een goeie spits. Werner ligt bij Chelsea een beetje in de knoop met zichzelf."


"Vandaar dat de roep om Thomas Müller er is, alhoewel hij meer een aangever is. Ik lees in de Duitse pers dat Löw in mei pas zal beslissen of Müller al dan niet meegaat naar het EK. Dat vind ik heel vreemd, want waarom beslis je dat dan pas? Dat is toch eigenlijk geen beleid. Hij zal intern bijgestuurd worden en verplicht worden om Müller er bij te nemen."

Joachim Löw nog vervangen voor het EK lijkt mij een te groot risico.

Jacques Sys

"Al bij al denk ik dat Duitsland hier sterker zal uitkomen en dat dit een wake-upcall is. Ze hebben een goed middenveld met Goretzka, Gündogan en Kimmich. De spelers zijn ook trots genoeg om dit niet nog eens te laten gebeuren."

Lees ook: