Primoz Roglic: "Door mij hoeft Wout niet met elke aanval mee te springen"

  Wout van Aert en Primoz Roglic starten samen voor Jumbo-Visma.

  Primoz Roglic wil samen met Wout van Aert Jumbo-Visma de zege bezorgen in de Amstel Gold Race. "Wout spaart zich best voor de eindsprint en daarvoor is het aan mij", zegt de Sloveen, die ook nog eens terugkeerde naar het WK.

  De tactische bespreking moest nog komen bij Jumbo-Visma, maar op de persconferentie lichtte Primoz Roglic toch al een tipje van de sluier. De Sloveen wil in de Amstel Gold Race een goeie tandem vormen met Wout van Aert.

   

  "Ik zou niet zeggen dat deze koers me op het lijf geschreven is, maar we zijn hier met een heel sterke ploeg." Naast Roglic en Van Aert toonde Jonas Vingegaard met zijn tweede plaats in de Ronde van het Baskenland dat hij ook in vorm is.


  "Wout is veel sneller dan Jonas of ik, dus ik denk dat hij zich best spaart voor de finale en daarvoor is het aan ons. Door mijn aanwezigheid hoeft Wout niet mee te springen met elke gevaarlijke aanval en kan hij zichzelf sparen voor de eindsprint."

  Roglic over WK: "Ik heb die kritiek nooit begrepen"

  Roglic en Van Aert staan voor het eerst sinds het WK vorig jaar in Imola weer samen aan de start van een koers. Toen waren ze geen ploegmaats, maar vond een deel van de Belgische wielerfans dat Roglic toch had moeten werken voor Van Aert.

   

  Op de persconferentie voor de Amstel Gold Race kwam Roglic er nog een keer op terug. "Ik heb die kritiek nooit echt begrepen", zei Roglic. "Ten eerste: ik was helemaal leeg en ten tweede: ik droeg het shirt van Slovenië en Wout dat van België."

   

  "De anderen in de groep zouden ook niet meer gewerkt hebben als ik op kop zou hebben gereden voor Wout. Ik denk dat Wout en ik heel goed wisten hoe de vork aan de steel zat, maar ik kan de enthousiaste Belgische fans wel begrijpen dat ze hoopten op de titel voor Wout."

  Roglic in het spoor van Van Aert en Van Avermaet op het WK in Imola.

  Lees ook: