"Ga eruit halen wat er nog in zit en zondagavond drink ik een pintje"

  Wout van Aert

  De Amstel Gold Race is voor Wout van Aert de laatste afspraak dit voorjaar. Hoe groot is de honger nog bij de kopman van Jumbo-Visma? "De Amstel Gold Race zou zeker niet misstaan op mijn palmares", klinkt het ambitieus.

  Volgens de poll op onze website zijn ploegmaats Wout van Aert en Primoz Roglic zondag de grote favorieten in de Amstel Gold Race. "Mooi, dan hebben we samen zo'n 50% kans om de koers te winnen", glimlacht Van Aert.

   

  "Ik weet niet of ik de grote favoriet ben, maar ik ben wel een van de kanshebbers. In de Amstel Gold Race doen er traditioneel veel "nieuwe" renners mee, dan is het wat moeilijker om favorieten aan te duiden."

   

  "Primoz en ik vullen elkaar goed aan. Hij zal het meer moeten hebben van een aanval. Wordt er gesprint, dan zullen we eerder mijn kaart trekken. Ik heb vanaf afstand gezien hoe goed hij in vorm is. We zijn allebei kopman en we begrijpen elkaar goed. Op dat vlak verwacht ik zeker geen problemen."

   Ik zou liefst een erelijst hebben met zoveel mogelijke verschillende koersen op en dan misstaat de Amstel Gold Race zeker niet.

  Wout van Aert

  "In de klassiekers is trouwens al vaak bewezen dat je team er sterker van wordt om meerdere kopmannen te hebben. Ik ben blij om samen met Primoz aan de start te kunnen staan en zo het gewicht te kunnen verdelen."

   

  "Het parcours? Ik ken de omloop goed. Twee jaar geleden was dat de finale, al kan ik moeilijk inschatten wat het zal geven om alleen maar dat rondje te rijden. Dat zal zeker heel zwaar zijn, zeker als de koers vroeg openbreekt."

   

  "Ik vind het in elk geval een heel mooie wedstrijd. Ook voor onze ploeg is de Amstel Gold Race een groot doel. Ik zou liefst een erelijst hebben met zoveel mogelijke verschillende koersen op en dan misstaat deze wedstrijd zeker niet."

  Woensdag werd Wout van Aert nog tweede in de Brabantse Pijl.

  "Zondagavond een pintje drinken"

  Dat Wout van Aert ook nog de Amstel Gold Race zou rijden, stond oorspronkelijk niet op de planning. "Het klopt dat mijn voorjaar iets langer duurt dan gepland, maar ik ben blij om hier te zijn. Ik ben gemotiveerd om mijn voorjaar op een mooie manier af te sluiten", vertelt hij.

   

  "Die laatste koers is toch altijd wat raar. Je denkt dan toch al eens aan volgende week, wanneer je een beetje vakantie hebt. Ik voel me nog goed, want ik heb niet zo veel koersen gereden. Ergens is het dan ook wel een beetje jammer om te gaan rusten. Ik ga eruit halen wat er nog in zit."

   

  "Zondagavond ga ik zeker een pintje drinken. Dan gaat de fiets een weekje aan de kant en kan ik wat tijd maken voor mijn gezin. Daarna begin ik weer op te bouwen richting Tour, met binnen een drietal weken een eerste hoogtestage."