Max Verstappen: "Liever eerste met straf, dan tweede op deze manier"

  Lewis Hamilton bleef Max Verstappen voor in een heerlijk duel in Bahrein.

  Max Verstappen heeft in de slotfase van de Grote Prijs van Bahrein met grote tegenzin Lewis Hamilton weer voorgelaten. Hij willigde de order van zijn team in. "Maar het is een goed teken dat we zo balen", zegt Verstappen.

  Max Verstappen kon Lewis Hamilton 3 rondes voor het einde van de race inhalen, maar hij gaf de leiding een paar bochten later op verzoek van zijn team terug omdat hij na zijn inhaalactie de "track limits" had overschreden.

   

  Verstappen bekende kort na de race dat hij liever was doorgereden, ook al had hij dan mogelijk na de race nog een tijdstraf gekregen."Ik finish liever als eerste met een straf dan tweede op deze manier."

   

  "Zo ben ik gewoon, ik denk er zo over", zei de Nederlander, die nu vlak achter Hamilton als tweede eindigde. "Daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn." Direct na de finish uitte Verstappen op de boordradio zijn frustraties.

   

  Verstappen kwam bij zijn inhaalactie in bocht 4 even buiten het deel van de baan waarop de coureurs moeten blijven. Eerder in de race hadden Hamilton en Valtteri Bottas ook de "track limits" overschreden in die bocht. Het kwam ze op een waarschuwing van de raceleiding te staan.

  "Vorig jaar zouden we hier heel blij mee geweest zijn"

  Na de race klonk Verstappen al veel positiever. "Uiteindelijk is dit pas de eerste race van het seizoen. Het is ook een goed teken dat we nu zo balen. Vorig jaar zouden we hier heel blij mee geweest zijn."


  "Het is jammer, maar je moet ook de positieve punten zien. We konden echt het gevecht met ze aangaan", zei Verstappen over de Mercedessen. "We zijn erin geslaagd om de race uit te rijden en goede punten te scoren. Het is geweldig om het jaar zo te beginnen."