Cavendish: "Vol vertrouwen dat Jakobsen op hoog niveau terugkeert"

  Fabio Jakobsen timmert nog steeds aan de weg terug.

  Zal Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) opnieuw wedstrijden kunnen winnen na zijn zware val in de Ronde van Polen? Een duwtje in de rug van Mark Cavendish moet de Nederlandse sprinter zeker helpen. "Ik ben trots op hem."

  Jakobsen (24) timmert nog steeds aan de weg terug na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen eind augustus vorig jaar. De Nederlander onderging twee weken geleden een zoveelste operatie, maar zet zo wel weer een nieuwe stap in zijn herstelproces.

   

  Volgens ploegmaat Mark Cavendish komt het weer goed met Jakobsen. "Hij zal terugkomen op een heel hoog niveau", zegt de Britse ex-wereldkampioen. 

   

  "Als ik kijk hoe hij presteerde tijdens de winter en hoeveel werk hij verricht, dan heb ik er veel vertrouwen in. Ik ben trots op zijn toewijding en harde werk."

   

  Ook Cavendish (35) hoopt bij Deceuninck-Quick Step nog eens een overwinning te kunnen boeken. De Brit, die meer dan 30 Touretappes op zijn palmares heeft staan, kon niet meer zegevieren sinds februari 2018.