Opnieuw stap vooruit voor Fabio Jakobsen, maar wel "veel ijs en vloeibaar voedsel"

  Fabio Jakobsen heeft in een ziekenhuis in Nijmegen opnieuw een operatie ondergaan. De 24-jarige sprinter van Deceuninck-Quick Step kreeg implantaten in zijn boven- en onderkaak en littekens in zijn mond werden gereconstrueerd.

  "De komende dagen zien er zo uit", schreef de Nederlander op Instagram bij een foto met een zak ijs op zijn gezicht. "Veel koelen. En vloeibaar voedsel."

   

  Jakobsen onderging een zoveelste operatie na zijn zware val, maar zet op die manier alweer een nieuwe stap in zijn herstelproces. 

   

  "Nu moet ik een week rusten en mijn lichaam zijn werk laten doen. Hopelijk kan ik volgende week opnieuw beginnen trainen en dan opbouwen naar wedstrijden."

   

  De zware val van Jakobsen in de Ronde van Polen is al geleden van begin augustus, maar nog altijd zijn de operaties geen verleden tijd. 

   

  Hij raakte bij de val bijna al zijn tanden kwijt. Jakobsen onderging in een Pools ziekenhuis een vijf uur durende operatie aan zijn gezicht, waarna hij vele hechtingen kreeg. De renner werd enkele dagen in een kunstmatige coma gehouden.