Nick Nuyens over GP Samyn: "Na Kuurne kennen we de topfavoriet"

  Kuurne-Brussel-Kuurne was zondag niet volledig publieksvrij.

  Met de GP Le Samyn wordt vandaag ook het Waalse wielervoorjaar in gang geduwd. De eendagskoers met finish in Dour maakt weer deel uit van de Bingoal Cycling Cup. Organisator Nick Nuyens: "Dit is gewoon een mooie wedstrijd met veel kasseistroken in de finale."

  Met de GP Le Samyn is ook de Bingoal Cycling Cup, een waaier van eendagskoersen, aan zijn eerste manche toe. De Waalse openingskoers heeft zich weer aangesloten bij de organisatie van Nick Nuyens.

   

  "Op eigen vraag zitten ze weer in ons circuit", legt Nuyens opgetogen uit. "Hun aanwezigheid is voor onze competitie zeker een sportieve meerwaarde. Dit is gewoon een mooie wedstrijd met veel kasseistroken in de finale."

   

  Ook in de Waalse eendagskoers zijn wielerfans niet welkom. "Scènes zoals in Kortrijk zal je in Wallonië niet meemaken", doelt Nuyens op de aanwezigheid van veel (toevallige?) toeschouwers in Kortrijk tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne.

  Toeschouwers zoals in Kortrijk tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne zijn moeilijk te vermijden.

  Nick Nuyens (Bingoal Cycling Cup)

  "Koers is aan de andere kant van de taalgrens sowieso minder populair, maar we koersen ook tijdens een weekdag en dan is er altijd minder volk op de been."

   

  "Situaties zoals in Kortrijk zijn ook moeilijk te vermijden", zalft Nuyens. "Je kunt moeilijk het hele parcours afsluiten en toevallige passanten troepen vaak slechts voor een paar minuten samen."

   

  "Maar goed, het mag en het kan momenteel niet. Ook wij als organisatie hebben er dus alles aan gedaan om zoiets te vermijden."

   

  "De start- en aankomstzone zijn afgesloten voor het publiek en we rekenen op de lokale politie om een oogje in het zeil te houden."

  Bekijk het verslag van vorig jaar:

  "Het parcours is op het lijf geschreven van Mathieu van der Poel"

  Wat het sportieve luik betreft is Nick Nuyens zeer enthousiast over het deelnemersveld. 

   

  "Steeds meer teams plakken er na het openingsweekend ook deze koers nog aan vast. De grotere ploegen krijgen steeds meer interesse."

   

  "Deceuninck-Quick Step is hier altijd goed en dat zal nu niet anders zijn. Met Mark Cavendish hebben ze ook een attractie mee. Ook wij zijn benieuwd naar zijn conditie."

   

  Lotto-Soudal rekent op John Degenkolb en een pak jongeren, maar de "publiekstrekker" werd zondag nog toegevoegd aan de startlijst. Mathieu van der Poel doet vanmiddag extra competitiekilometers op.

   

  "En zo kennen we dus de topfavoriet", lacht Nuyens. "Het parcours is op zijn lijf geschreven."

   

  "Wat hij in Kuurne liet zien, tart overigens alle wetten van de wielersport. Het was fenomenaal."

   

  "En vandaag kan hij rekenen op mannen als Tim Merlier, Jasper Philipsen en Dries De Bondt. De Belgische kampioen is voor mij een van de outsiders."

  Toetje voor de tv-kijkers: kies zelf de hero of the day

  De organisatie pakt dinsdag overigens uit met een nieuwigheidje. De prijs voor de strijdlust wordt uitgedeeld door de kijkers van de tv-uitzending (de koers is live te bekijken bij Sporza).

   

  Op 30 kilometer van de finish worden 3 namen geselecteerd en dan beslist de kijker wie de meest strijdlustige renner is.