Uw gids voor GP Samyn, straks live op Sporza: 20 kasseistroken en Van der Poel

  De GP Samyn is live te bekijken op Eén en in de Sporza-app.

  Met de GP Samyn zenden we vandaag ook de Waalse opener van het wielerseizoen uit. Van deelnemers tot het parcours, alle beschikbare info hebben we voor u gebundeld.

  Zo was het vorig jaar: Hugo Hofstetter sprint naar de zege

  Coronamaatregelen:

  Vorig seizoen kon de GP Samyn nog net ontsnappen aan het coronavirus. Dit jaar heeft het virus wel een impact op de Waalse kasseikoers.

   

  De wedstrijd van de mannen en de vrouwen vindt plaats achter gesloten deuren. Dat betekent dat er langs het parcours geen toeschouwers zijn toegelaten. 

   

  "Buurtbewoners mogen de renners wel aanmoedigen voor hun huis, maar dan moeten ze wel een mondmasker dragen en afstand houden", geeft de organisatie nog mee.

  Het parcours:

  Doordat wielerfans de wedstrijd thuis voor de buis moeten bekijken, heeft de wedstrijdorganisatie het parcours van de GP Samyn niet vrijgegeven.

   

  We kunnen wel meegeven dat de renners rond half één van start gaan voor een tocht van 205,4 kilometer. Er staan liefst 20 kasseistroken op het menu, die vooral in de finale opdoemen. De aankomst in Dour is licht hellend.

  Deelnemerslijst:

  De GP Samyn lokt bijzonder mooi volk naar de Waalse wegen. Met Niki Terpstra (2018), Florian Sénéchal (2019) en Hugo Hofstetter (2020) staan de winnaars van de voorbije 3 edities aan de start. Terpsta won de Waalse kasseikoers trouwens ook in 2016.

   

  De grote smaakmaker op de affiche is natuurlijk Mathieu van der Poel. Hij krijgt bij Alpecin-Fenix het gezelschap van onder meer Tim Merlier, Jasper Philipsen en Belgisch kampioen Dries De Bondt.

   

  Ook kasseivreters Sep Vanmarcke en John Degenkolb prijken op de deelnemerslijst. Stan Dewulf is de troef van AG2R. Rekening houden we ook met hardrijders zoals Aimé De Gendt, Jelle Wallays en Dimitri Claeys.

   

  Traditioneel staat in de GP Samyn ook een vloot snelle benen aan het vertrek: Alvaro Hodeg, Jannik Steimle, Danny van Poppel, Gerben Thijssen, Timothy Dupont, Amaury Capiot en Olav Kooij (die meedoet met de opleidingsploeg van Jumbo-Visma). En tot wat is Mark Cavendish al in staat?

  De sterke selectie van Alpecin-Fenix

  Live bij Sporza:

  • Sporza.be en Sporza-app: live met tekstupdates van start tot finish. Livestream vanaf 14.10 u. Eerst zenden we de vrouwenwedstrijd uit, daarna de mannenwedstrijd.
  • Eén: de uitzending begint om 14.10 u.

  De GP Samyn voor vrouwen:

  Ook de vrouwen zijn op de afspraak in de GP Samyn. Vorig jaar soleerde oud-wereldkampioene Chantal Blaak naar de zege, voor haar ploeggenote Christine Majerus. Lotte Kopecky sprintte naar de 3e plaats.

   

  Dit jaar probeert Kopecky opnieuw een gooi te doen naar het podium en de zege. Ook Jolien D'hoore en Jesse Vandenbulcke zijn van de partij in de Waalse eendagskoers.

   

  Met de Nederlandse Lorena Wiebes, een ijzersterk Trek-blok, Jumbo-Visma, Groupama-FDJ en Movistar is de buitenlandse concurrentie groot voor onze Belgische vrouwen. 

   

  De wedstrijd is vanaf 14.10 u. te bekijken op Eén, de Sporza-app en Sporza.be.

  Vorig jaar: Blaak schudt een straffe solo uit haar benen

  De GP Samyn voor vrouwen live bij Sporza:

  • Sporza.be en Sporza-app: livestream vanaf 14.10 u.
  • Eén: de uitzending begint om 14.10 u.