Zdenek Stybar neemt zondag deel aan het WK veldrijden, voor brons?

  Zdenek Stybar keert even terug naar zijn eerste liefde: het veldrijden.

  Het WK veldrijden krijgt er zondag een interessante deelnemer bij. Drievoudig wereldkampioen Zdenek Stybar (35) kruipt in Oostende nog een keer op zijn crossfiets. In theorie kan de Tsjech net als topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel een 4e regenboogtrui bij de profs veroveren. Zelf droomt hij stiekem van brons.

  De laatste jaren concentreerde Zdenek Stybar zich vooral op het wegwielrennen, nu keert hij even terug naar zijn eerste liefde. Zondag staat de goedlachse Tsjech aan de start van het wereldkampioenschap in Oostende.

   

  Het WK stond oorspronkelijk niet op Stybars planning, maar op de weg heeft hij enkele koersen moeten schrappen wegens de coronapandemie. "Veldrijden is en blijft een passie", reageert de renner.

   

  "Toen ik de wedstrijden bekeek, begon het weer te kriebelen. Ik heb het er met het team over gehad, de staf heeft het licht op groen gezet."

  "Strijd voor brons ligt open"

  Zdenek Stybar won al 3 keer in zijn carrière het WK veldrijden: in 2010, in 2011 en in 2014. De laatste keer klopte hij (als wegrenner) Sven Nys in Hoogerheide.

   

  "Het WK blijft speciaal voor mij", gaat Zdenek Stybar voort. "De conditie is er. Ik ga mezelf helemaal geven en dan zien we wel waar het schip strandt."

   

  "Wout van Aert en Mathieu van der Poel crossen buiten categorie, maar voor de 3e plaats verwacht ik een open strijd. Het parcours ziet er niet te technisch uit."

   

  "Ook krachtige renners zullen er uit de voeten kunnen en dat is spek naar mijn bek. Mijn laatste training ging echt hard", vertelt Stybar, die zondag op volle snelheid door de bossen van de Noorderkempen aan het crossen was.

  Ik ga mezelf helemaal geven en dan zien we wel waar het schip strandt. Mijn laatste training ging alvast hard.

  Zdenek Stybar

  Tabor 2010: Stybar wint in eigen land voor Vantornout en Nys

  St. Wendel 2011: Stybar klopt Nys en Pauwels

  Hoogerheide 2014: Stybar weer voor Nys en Pauwels

  In 2008 (Treviso) en in 2009 (Hoogerheide) croste Zdenek Stybar naar zilver.