Antwerp-directeur: "Wilden Lamkel Zé niet laten vertrekken, zo forceer je geen transfer"

Didier Lamkel Zé en Abdoulaye Seck op een training in oktober.

In Extra Time vertelt Antwerp-directeur Sven Jaecques over enfant terrible Didier Lamkel Zé. "Didier is niet de slimste", stelt het bestuurslid van de bekerhouder. "Eigenlijk is hij een verlegen jongen en daar maakt een aantal mensen misbruik van."

"Slim is hij niet"

Gisteravond had Frank Raes de algemeen directeur van Antwerp aan zijn Extra Time-tafel. Uiteraard kwam Lamkel Zé ook ter sprake.

 

"Wat Didier de jongste weken gedaan heeft, kan niet", herhaalde Sven Jaecques in Extra Time. "Wansmakelijk vonden we het als club."


"Ondertussen kan je een boek schrijven over zijn fratsen. Jammer, want hij is helemaal geen slechte jongen", weten ze bij Antwerp.

 

"Didier meent het goed, maar we moeten het zeggen zoals het is: slim is hij niet. Eigenlijk is hij een verlegen jongen en een aantal mensen maakt daar misbruik van."


Lamkel Zé aasde op een transfer. De voetballer kwam in een Anderlecht-shirt op de club aan en zei zelfs dat hij er ook een van grote rivaal Beerschot zou dragen. Wat hij uiteindelijk niet heeft gedaan.

"Ideeën uit zijn entourage", stelt Jaecques. "Op die manier wilde Didier een transfer forceren, maar net daarom hebben we hem niet laten vertrekken."


"Daarmee wilden we een statement maken. Zo dwing je geen transfer af in het voetbal."

We wilden een statement maken. Zo dwing je geen transfer af in het voetbal.

Sven Jaecques

"Zulke acties pikken we niet"

Antwerp had ook eieren kunnen kiezen voor zijn geld. "Maar boter bij de vis hebben we niet gezien", gaat Antwerp-directeur Sven Jaecques voort.

 

"Voor ons gaat het nu ook niet om de financiële zaak. Dan hadden we hem beter 6 maanden uitgeleend, zonder aankoopoptie. Als Didier wat doelpunten maakt, stijgt hij weer in waarde."


"Neen, wij wilden aantonen dat we zulke acties niet pikken als club. Je kan hier niet zomaar binnen en buiten lopen. Wat ook niet uitsluit dat we Didier nog verhuren of verkopen in deze transferperiode, maar eerst wilden we het statement maken."


Lamkel Zé ligt bij Antwerp nog onder contract tot in 2023. "Als we hem kunnen recupereren onder strikte voorwaarden is het aan de trainer om hem al dan niet op te stellen", verduidelijkt Jaecques.


Een van die voorwaarden is dat Lamkel Zé de sociale media even links laat liggen. Iets waar hij gisteren zijn voeten aan geveegd heeft. "Hij dacht dat die regel pas vanaf dinsdag van kracht was", zucht de directeur.

Gisteren voedde Didier Lamkel Zé de sociale media toch nog. Sven Jaecques: "Hij dacht dat de regel pas dinsdag van kracht was."

VIDEO: Sven Jaecques in Extra Time over Lamkel Zé