"Als G5 stemmen moeten ronselen, bieden ze speler aan. Dat kan toch niet?"

  Paul Gheysens vaart zijn eigen koers met Antwerp.

  Antwerp-voorzitter Paul Gheysens stelt zich vragen bij de gang van zaken in het Belgische voetbal. 5 (andere) topclubs regeren het land stelt hij vast en dat vindt de ondernemer geen gezonde situatie.

  Antwerp speelt weer mee aan de top en dat heeft het voor een groot stuk te danken aan voorzitter Paul Gheysens. Sinds de ambitieuze ondernemer stamnummer 1 overnam, schoot de club weer als een komeet naar boven, maar de gang van zaken in het Belgische voetbal zint hem niet.


  Gheysens heeft het moeilijk met de G5: Anderlecht, Club Brugge, Genk, Gent en Standard. "Zij beslissen voor alle clubs", stelt de Antwerp-voorzitter vast. "En als ze stemmen moeten ronselen, gebruiken ze een speler als pasmunt. Dat kan toch niet?"


  "Ze hebben ons beloofd dat ze er een G6 van zullen maken met ons erbij, maar dan leggen ze wel de competitie stil. Een schande vind ik dat."

  Dat ze vorig seizoen de competitie hebben stilgelegd, vind ik een schande.

  Paul Gheysens

  "Bart Verhaeghe en ik zijn totaal anders"

  Tussen Paul Gheysens en Club Brugge-collega Bart Verhaeghe zit een haar in de boter. "Wij zijn twee totaal andere mensen", legt hij uit. "Het contact verloopt erg moeilijk, maar het is wat het is."


  "Spijtig vind ik het niet, dat maakt deel uit van de competitie. Hoe sneller zij een nieuw stadion hebben staan, hoe beter, vind ik wel. Hetzelfde geldt voor Brussel of pakweg Kortrijk."

  Tussen Bart Verhaeghe (foto) en Paul Gheysens botert het niet.

  "Titel zou fantastisch zijn voor de supporters"

  Ondertussen vaart Paul Gheysens zijn eigen koers. Met de landstitel als volgende doel? "Dat zou mooi zijn voor de supporters", antwoordt de voorzitter van de bekerhouder, "maar je moet opletten met dromen."

   

  Van een nieuw stadion hoeft Gheysens niet te dromen. De vernieuwingen op de Bosuilsite zijn halfweg. "Als we nu nog die twee andere vleugels kunnen opknappen, wordt het fantastisch. Zeker voor Antwerpen, toch geen gewone stad."

  VIDEO: Paul Gheysens in Sportweekend