Miguel Van Damme: "Ook al is het deze keer door het oog van de naald, ik geef niet op"

  Miguel Van Damme was gisteren te gast bij Danira in Vandaag.

  Miguel Van Damme kreeg 10 dagen geleden opnieuw te horen dat hij tegen leukemie moet vechten. "Ook nu komt het niet in mijn hoofd om op te geven. Ik ben altijd al een vechter geweest", vertelde de doelman van Cercle Brugge in Vandaag.

  "Ik mag per dag 1 iemand zien en dat gedurende een uur"

  Op 25 september werd voor de 4e keer leukemie vastgesteld bij Miguel Van Damme. En dat was uitgerekend op zijn 27e verjaardag.

   

  "Ik kreeg toen het slechte nieuws dat er geen behandelingen meer zijn, omdat ik alle behandelingen al heb gehad. Chemotherapie, bestralingen, een transplantatie en immunotherapie. Maar telkens komt de leukemie terug." 

   

  "Ze willen me zo lang mogelijk in leven houden met chemotherapie en medicatie, totdat er ergens ter wereld iets tegen gevonden wordt. Laten we hopen dat dat snel gebeurt."

   

  Vanaf vandaag gaat Van Damme 4 weken in quarantaine. "Ik mag 1 iemand per dag zien en dat gedurende een uur."

   

  "Ik heb in het verleden al quarantaines gehad van 4 à 6 weken. Als er iemand bij je is, heb je veel afleiding. Maar als er nu maar 1 uur per dag iemand bij mij zal zijn, zal dat heel zwaar zijn. Fysiek zie je af door de kuur die je krijgt."

  Bekijk het fragment in Vandaag: "Ik voel me goed"

  Van Damme: "Ik ben altijd al een vechter geweest"

  Martin Heylen, ook te gast in Vandaag, bewondert Van Damme om zijn mentale sterkte. "Die strijdvaardigheid zit in mijn karakter", zegt de doelman. 

   

  "Ik ben altijd al een vechter geweest. Ik heb de dingen niet altijd in mijn schoot geworpen gekregen. Bij Cercle kwam ik toe als 3e doelman en heb ik hard moeten vechten om 1e doelman te worden."

   

  "Ook nu komt het niet in mijn hoofd om op te geven. "Never give up" is mijn levensmotto. Ook al zal het nu wellicht door het oogje van de naald zijn, ik zal er vol voor gaan als er toch nog iets kan."

  De (voetbal)wereld leeft mee met Van Damme: