Belgen zijn in de wolken met WK in Imola: "Dit biedt mogelijkheden"

  Greg Van Avermaet zal zijn klimmersbenen goed kunnen gebruiken op het WK.

  Was het voor het WK in Martigny met een vergrootglas zoeken naar Belgische favorieten dan zijn de kandidaten voor vervanger Imola wel dik bezaaid in het Belgische kamp. Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Jasper Stuyven en Tiesj Benoot kijken er allemaal reikhalzend naar uit.

  Wout van Aert was in principe niet van plan om het WK te rijden, maar nu het hele circus verhuist van de bergen rond Martigny naar de heuvels rond Imola is hij toch geïnteresseerd.

   

  "Ik heb het parcours vanochtend snel bekeken. In principe stond het WK niet op mijn programma, maar nu is het een opportuniteit. De wegrit ziet er bijzonder lastig uit, door die opeenvolging van beklimmingen. Dat wordt op de limiet. Maar de tijdrit spreekt me ook wel aan."

   

  Zal Van Aert moeten kiezen tussen de tijdrit en de wegrit, aangezien er maar 1 rustdag tussen beide zit? "Daar heb ik nog niet over nagedacht. Dat zal ik nog met de bondscoach en mijn trainer moeten bespreken."

  Van Avermaet: "Meer Ardennenparcours dan bergrit"

  Ook Greg Van Avermaet verhuist van de "nee" naar de "ja"-kolom. "Dit parcours is sowieso beter voor ons. Er zijn nog altijd veel hoogtemeters, maar de inspanningen zijn verdeeld over 2 klimmen. Dat scheelt een pak voor renners zoals wij."

   

  "Nu is het eerder een Ardennenparcours dan een bergetappe. Dat biedt mogelijkheden, terwijl ik voor Martigny geen ambitie had."

   

  Van Avermaet zal het kopmanschap minstens moeten delen met Van Aert. "Hij maakt veel kans als je hem ziet klimmen. Maar we moeten eerst wachten met welke conditie we de Tour verlaten. Daarna kunnen we opnieuw spreken."

  Stuyven: "Als Wout kopman is, wil ik erbij zijn"

  • Jasper Stuyven: "Ik denk dat dit een mooi WK kan zijn. Ik heb het wel enkel op papier gezien, dus het valt moeilijk in te schatten. Mochten we met Wout als kopman kunnen gaan, zou ik daar zeker deel van willen uitmaken."

   

  • Tiesj Benoot: "Ik hoop erbij te zijn. Mijn fysieke problemen zullen tegen dan zeker beter zijn. Het is ook een parcours dat me moet liggen."