Uitkomst Champions League zorgt voor vreugde in München en rellen in Parijs

  In Parijs kwamen na de CL-finale veel mensen op straat, dat bleef niet zonder gevolgen.

  Na de Champions League-finale is het niet rustig gebleven in de thuissteden van Bayern en PSG. In München wisten vele fans met hun vreugde geen biijf, in Parijs volgden rellen. De politie pakte mensen op en schreef boetes uit.

  Tot laat in de nacht vierden mensen in München aan de Siegestor-triomfboog de 0-1-overwinning van Bayern. De politie laat weten dat ze meer dan tien personen heeft moeten aanhouden, vooral voor het afsteken van vuurwerk. Alle personen werden intussen opnieuw vrijgelaten. 

   

  Via luidsprekers werden de juichende mensen eraan herinnerd om sociale afstand te bewaren. De politie observeerde en greep in waar nodig. 

   

  In Parijs namen de rellen grotere getalen aan, voor de tweede keer al deze week. Vuurwerk en voetzoekers vernielden winkelruiten en auto's in de buurt van het PSG-stadion. Ook aan de Champs-Elysées was het onrustig.

   

  Of het allemaal supporters van de verliezende finalist waren, is nog maar de vraag. 148 mensen werden opgepakt, waaronder 49 minderjarigen. 400 boetes werden uitgeschreven voor het overtreden van de coronaregels

   

  Ook in Marseille kreeg de uitkomst van de Champions League een vervolg op straat. Daar zijn ze trots op het feit dat Olympique Marseille als enige Franse club ooit het belangrijke Europese toernooi won, en dat dat zo blijft.