Geen Arjen Robben op eerste groepstraining Groningen: "Geen risico nemen"

  Arjen Robben wordt klaargestoomd voor zijn comeback.

  Arjen Robben zal maandag ontbreken bij de eerste groepstraining van FC Groningen. De club heeft na het afnemen van fysieke testen besloten dat de nieuwe aanwinst nog niet klaar is voor de sessie, die live te volgen zal zijn op internet.

  "We zijn met zijn allen heel optimistisch en positief gestemd. Ik voorop", reageert Arjen Robben. "Dat is onveranderd, maar ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep. De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen."

   

  "Ik had me maandag graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining."

   

  "We willen liever twee dagen later dingen doen die we in deze fase van het werken aan de comeback verantwoord vinden, dan één dag te vroeg. Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel.”

   

  Arjen Robben maakte bijna 3 weken geleden bekend dat hij werkt aan een rentree. De 36-jarige Groninger zwaaide vorig jaar af na 10 seizoenen bij Bayern München en ging met voetbalpensioen. Op verzoek van FC Groningen keert Robben nu terug bij de club van zijn hart.