Verrassing: Arjen Robben werkt aan comeback bij jeugdliefde FC Groningen

  Arjen Robben zwaaide vorig jaar af als voetballer bij Bayern München.

  Arjen Robben werkt aan een comeback als profvoetballer. De Nederlander borg zijn schoenen vorige zomer op na zijn afscheid van Bayern München, maar heeft ze weer afgestoft. Hij wil schitteren bij zijn eerste club FC Groningen. "Dit wordt een pittige uitdaging."

  Vorig jaar zette Arjen Robben op zijn 35e bij Bayern München een punt achter zijn carrière. Maar de laatste maanden begon het toch weer te kriebelen bij de Nederlandse vleugelspeler.

   

  "Van mijn 12e tot mijn 18e speelde ik voor Groningen, 18 jaar en een mooi voetbalavontuur later keren we nu terug naar huis, naar Groningen", zegt Robben bij zijn aankondiging.

   

  "Helaas is ook Groningen getroffen door deze bizarre crisistijd. Ik heb meegedaan aan verschillende acties, maar heb ook nagedacht of ik niet méér kon doen. De laatste weken heb ik veelvuldig overlegd met de club en de supporters."

   

  ""Arjen volg je hart", was de boodschap. Daarom werk ik nu aan een comeback bij Groningen. Ik weet niet of het zal lukken, maar aan inzet en motivatie zal het niet liggen."

   

  Robben stond als speler bekend als "de Man van Glas", vanwege zijn broze gestel. "Het wordt een fysieke uitdaging", beseft hij. "Maar ik ga er vol voor en werk achter de schermen hard. Als alles klopt sluit ik bij de eerste training van het seizoen aan."

   

  "Het is een droom om weer in het shirt van Groningen te spelen. Dromen mag en dat doe ik nog steeds. Hopelijk tot snel!"