18-jarige Matisse Samoise verschalkt landskampioen Club Brugge in oefenpot

  Matisse Samoise zorgde voor het eindverdict.

  KAA Gent heeft zijn oefenwedstrijd tegen Club Brugge gewonnen met 2-3. Badji (Club Brugge) en Niangbo (KAA Gent) waren goed voor elk 2 doelpunten. Maar de 18-jarige Matisse Samoise zorgde voor de overwinning voor Gent. Schrijvers miste nog een strafschop voor Club in het ultieme slot: 2-3.

  8': 1-0 Badji

  12': 1-1 Niangbo (strafschop)

  42': 1-2 Niangbo

  48': 2-2 Badji

  80': 2-3 Samoise

  Bekijk de doelpunten uit Club Brugge - KAA Gent

  Gent verschalkt landskampioen na aangenaam duel

  In de aanloop naar de bekerfinale voor Club Brugge was een oefenwedstrijd tegen KAA Gent een uitstekende test om het vormpeil eens te testen. Een overwinning voor de Bruggelingen zat er niet in, maar een aangename pot voetbal werd het wel.

   

  Het was jongeling Badji die de landskampioen op voorsprong zette. Maar na een lichte strafschop hingen de bordjes weer gelijk via de voet van Niangbo. Diezelfde Niangbo zette zijn ploeg ook op voorsprong net voor rust: 1-2.

   

  Lang was het niet wachten op een doelpunt na de rust. Ook Badji graaide zijn 2e van de avond mee.

   

  Voor het winnende doelpunt was het wachten tot 10 minuten voor tijd. Gent had net gewisseld en enkele jongeren het veld opgestuurd. En die deden het ook. Diedhiou legde de bal mooi tot bij Samoise, die de 2-3-eindstand vastlegde.

   

  Een strafschop voor Club in het ultieme slot leek toch nog te zorgen voor een gelijkspel, maar Schrijvers kon Roef niet verschalken.

  Mignolet: "Dit zijn de wedstrijden die we nodig hebben"

  "In de voorbereiding probeer je altijd het positieve mee te nemen. We willen liever winnen, maar het was een goede pot voetbal. De volgende wedstrijden komen er snel aan en we hebben opnieuw geen geblesseerden."

   

  "Ik denk dat het nooit een strafschop was, maar we gaan er niet flauw om doen. Het was een goede test voor de bekerfinale, het was goed voetbal vanavond. Dit zijn de wedstrijden die we nodig hebben om de laatste stappen te zetten richting de bekerfinale."

  Badji legde er 2 in het mandje voor Club.

  Niangbo was eveneens goed voor 2 treffers.