"Tijdens lockdown zei ik dat ik erin geloofde, maar dat kwam slecht aan in Catalonië"

  Thibaut Courtois vierde gisteren de titel met Real Madrid.

  Thibaut Courtois veroverde gisteren zijn eerste titel met Real Madrid. "Ik ben altijd blijven geloven in mijn ploeg en we hebben gezien dat dat terecht was", reageerde de Rode Duivel na afloop.

  Courtois: "Ze hadden me verkeerd begrepen"

  Sinds gisteren behoort Thibaut Courtois tot het clubje spelers dat met 4 verschillende teams kampioen zijn geworden.

   

  "Dat voelt heel goed. Na de coronabreak van 2 maanden hebben we 10 matchen op een rij gewonnen om kampioen te kunnen worden. Ik kan enkel maar tevreden zijn", vertelde Courtois na de 2-1-zege tegen Villarreal.

   

  "Ik herinner me dat ik voor de competitiehervatting (in een interview op Sporza) had gezegd dat ik in de ploeg geloofde en dat we kampioen zouden worden. Maar die uitspraken werden slecht onthaald in Catalonië."

   

  Een Catalaanse sportkrant had toen als kop: "Waarom hou jij je mond eens niet?"

  "Maar ze hadden het verkeerd begrepen in Catalonië. Ze dachten dat ik gezegd had dat Real het verdiende om kampioen te zijn zonder te spelen. Maar natuurlijk had ik dat niet gezegd."

   

  "Ik ben altijd blijven geloven in mijn team en we hebben gezien dat dat terecht was."

  Courtois bedankt de Real-fans

  Zidane: "Ik mag mijn mooiste glimlach tevoorschijn halen"

  Ook coach Zinedine Zidane is een gelukkig man na de titel. "Ik toon misschien niet snel mijn emoties. Maar binnenin voel ik me heel gelukkig", reageerde de Franse coach.

   

  "Ik ben de voorbije weken blijven herhalen dat de titel nog niet binnen was. Maar nu is dat wel het geval. Ik kan dus mijn mooiste glimlach tevoorschijn halen."

   

  "De eerste titel met Real was fenomenaal. Maar deze titel heeft een bijzondere smaak. We zaten maandenlang thuis tijdens de lockdown en we hebben ons op een aparte manier moeten voorbereiden op de competitiehervatting."

   

  "Uiteindelijk veroveren we de Spaanse titel. En die is volgens mij de moeilijkste van allemaal om te winnen."

   

  "Natuurlijk ben ik in de eerste plaats de spelers dankbaar. Zij hebben gestreden op het veld. De titel veroveren is iets dat je in groep beleeft en dat zorgt voor een geweldig gevoel", besloot Zidane.