Van Eetvelt: "Anderlecht zal 4.000 tot 5.000 fans kunnen toelaten"

  Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt.

  De Nationale Veiligheidsraad heeft voetbalfans en clubs licht aan het einde van de tunnel geschonken. Vanaf augustus - wanneer het voetbalseizoen zou herbeginnen - kunnen clubs mits een toestemming meer dan 800 toeschouwers toelaten. "Deze beslissing is heel welgekomen", zegt CEO van Anderlecht Karel Van Eetvelt.

  Supporters worden toegelaten in stadions vanaf juli: clubs hopen op 25 procent van capaciteit

  "Deze situatie zal creativiteit vragen"

  Vanaf 1 augustus mogen 800 mensen evenementen buiten bijwonen. Met toestemming van de overheid mogen er dat ook meer zijn. Voor voetbalclubs betekent het dat ze meer mensen in hun stadion mogen laten als ze aantonen dat dat veilig kan.

   

  "Veel voetbalfans zullen blij zijn dat ze opnieuw uitzicht krijgen op live voetbal in het stadion. En ook spelers snakken naar matchen. In andere landen zien we dat wedstrijden zonder fans toch veel minder leuk zijn", zei Van Eetvelt op Radio 1. 

   

  "We schatten op dit moment dat we als club snel een vijfde of een kwart van het normale aantal supporters kunnen toelaten. Voor Anderlecht betekent dat 4.000-5.000 fans."

  Wij gaan sowieso de voorkeur geven aan onze meest trouwe fans.

  Tegelijk zullen dus ook heel wat huidige abonnees minstens tijdelijk uit de boot vallen. "Wij gaan sowieso de voorkeur geven aan onze meest trouwe fans. Ik heb vandaag (woensdag) een vergadering met de fanboard en dat punt staat ook op de agenda."


  "Deze situatie zal creativiteit vragen van clubs. We onderzoeken wat we kunnen doen rond de bubbel. Hoe we bijvoorbeeld gezinnen kunnen toelaten. Dat zou al een oplossing kunnen zijn."


  Voetbalclubs werken daarvoor samen in de schoot van de Pro League. "We werken aan een algemeen protocol en elke club kan dat dan aanpassen aan zijn specifieke omstandigheden, want niet iedereen speelt in hetzelfde stadion natuurlijk."

  Interview met Karel Van Eetvelt: