Patrick Goots: "Verjongingskuur bij Antwerp was misschien wel nodig"

Birger Verstraete is op weg naar Antwerp.

Heel wat vertrekkers bij Antwerp deze zomer, maar met de komst van doelman Jean Butez en de nakende transfer van Birger Verstraete wordt op de Bosuil ook werk gemaakt van de toekomst. "Die verjonging was misschien ook wel nodig", vindt voormalig Antwerp-spits Patrick Goots.

Vandaag raakte bekend dat Antwerp werk maakt van de transfer van Birger Verstraete, op een zijspoor bij Keulen. "Hij heeft wel het profiel van een speler die bij Antwerp kan aarden. Eentje die hoog druk kan zetten op de bal en dat heeft Ivan Leko nodig. Bovendien is Birger een jonge Belg die toch ook al international is geweest", zegt Patrick Goots.

 

"De komst van Verstraete betekent misschien wel dat Defour het gelag zal moeten betalen. Zijn toekomst bij Antwerp ziet er niet rooskleurig uit. Dat vind ik wel een beetje jammer, want ik ben wel een fan van hem. Maar een verjongingskuur bij Antwerp was wel nodig."

 

"Net als Butez is Verstraete nog jong, al hebben ze ook al wel wat ervaring op het hoogste niveau. Het zijn ook twee gretige jongens. Op het midenveld lijkt het wel goed te zitten bij Antwerp, met ook nog Haroun en De Sart."

Voorin en achterin moet er nog wel wat bij, maar Luciano D'Onofrio zal wel weten waarmee hij bezig is.

Patrick Goots

"Achterin zal er wel nog wat moeten bijkomen", vindt Goots. "Zeker centraal achterin hebben ze een leider nodig na het vertrek van Hoedt. Die kon echt het spel organiseren en de boel in goeie banen leiden."

 

"Voorin is het nog altijd niet zeker of Mbokani zal blijven. Hopelijk kunnen ze hem aan boord houden, want hij was een bepalende speler die je niet zomaar kunt vervangen. Maar Luciano D'Onofrio zal wel weten waarmee hij bezig is. Met de bekerfinale begin augustus verwacht ik dat hij wel snel nog enkele transfers zal doen. Ook in de aanval moet er immers nog wat bij, zeker in de breedte."

 

"Lamkel Ze? Ik denk dat hij toch nog wel een jaartje bij Antwerp zal blijven, al moet hij niet te veel fratsen meer uithalen. Op een gegeven moment is het bobijntje wel af. Als hij nog eens een jaar bepalend kan zijn en een goed seizoen kan spelen, kan hij daarna nog altijd naar een grote ploeg."