Voorzitter RSCA-supportersclub: "We hebben nog wat geduld over"

  Vincent Kompany engageert zich om ook na 2022, wanneer zijn spelerscontract afloopt, bij de club te blijven.

  2,5 jaar na de overname door Marc Coucke wordt het organigram van Anderlecht nog maar eens door elkaar geschud: Wouter Vandenhaute neemt de scepter over als voorzitter en investeert samen met Kompany in het plan RSCA 20-25. Frank Eeckhout, lid van de Fanboard, is niet verrast.

  "CEO Karel Van Eetvelt had al aangekondigd dat hij de boel wou herstructureren", zegt Eeckhout. "Dan is het misschien een logisch gevolg dat Coucke een stap opzij zet na alle kritiek die hij te verwerken kreeg. We krijgen met Wouter Vandenhaute nu een voorzitter die uit de sportwereld komt."

   

  "Marc Coucke was toch vooral een zakenman. KV Oostende kun je met alle respect niet vergelijken met Anderlecht. Twee jaar geleden gaf hij de supporters wel hoop, omdat de club in buitenlandse handen dreigde te vallen. We hadden gehoopt dat de financiële injectie ons goed zou doen, maar onze verwachtingen werden niet ingelost."

  Marc Coucke was toch vooral een zakenman. KV Oostende kun je met alle respect niet vergelijken met Anderlecht.

  "Financieel orde op zaken stellen"

  De wissel van de macht verandert evenwel niets aan de financieel penibele situatie van Anderlecht. "Het bestuur moet dus eerst orde op zaken stellen in de financiële cijfers", zegt Eeckhout.

   

  "Daarna moeten ze de jeugdspelers bij de club proberen te houden en de ploeg gericht versterken. We zien liever spelers die worden gescout op basis van hun kwaliteiten, dan spelers die met naam en faam naar de club komen, maar dat niet waarmaken, zoals Samir Nasri."

   

  "De supporters hebben al veel geduld gehad, maar we hebben wel nog wat over. Voor ons is het vooral belangrijk dat er mooi voetbal op de mat komt, de resultaten zullen dan wel volgen."

  Anderlecht onder Coucke: veranderingen troef

  Meer over machtswissel bij Anderlecht: