Wouter Vandenhaute vervangt Marc Coucke als Anderlecht-preses, Kompany investeert mee

  Hij was al extern adviseur van CEO Karel Van Eetvelt.

  Wouter Vandenhaute verkoopt zijn aandelen van het makelaarskantoor Let's Play.

  Vier maanden nadat Anderlecht de komst van CEO Karel Van Eetvelt en Wouter Vandenhaute als extern adviseur had aangekondigd, meldt de club opnieuw verschuivingen aan de top. Marc Coucke treedt af als voorzitter en Wouter Vandenhaute neemt zijn plaats in. Opvallend ook: Vandenhaute, maar ook Vincent Kompany gaan investeren in Anderlecht.

  Anderlecht komt met een nieuw plan, RSCA 20-25, met als doel de Brusselse recordkampioen zijn status van weleer terug te geven, die van absolute topclub. Het is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Van Eetvelt, Kompany en Vandenhaute.

   

  Neerpede blijft volgens het persbericht het kloppende hart van de club, die ook in de toekomst zal inzetten op jonge talenten. Het plan biedt ook een oplossing voor de bijzonder precaire financiële toestand van de club.

   

  Marc Coucke – via zijn investeringsmaatschappij Alychlo – en de andere aandeelhouders leveren daarvoor een forse financiële inspanning en ook Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute gaan investeren.

   

  Kompany engageert zich daarmee om ook na 2022, wanneer zijn spelerscontract afloopt, bij de club te blijven.

  Marc Coucke (l), Wouter Vandenhaute (m) en Karel Van Eetvelt (r).

  Bedenkingen bij rol Vandenhaute vallen weg

  Meteen is Anderlecht ook verlost van bedenkingen bij de rol van Vandenhaute als adviseur van de club èn aandeelhouder van het makelaarskantoor Let’s Play. Vandenhaute verkoopt immers zijn aandelen van Let’s Play.


  Het plan moet dinsdag nog door de Raad van Bestuur goedgekeurd worden.

  Anderlecht stelt nieuwe voorzitter en plan 2020-2025 voor

  De visie van Kompany op de nieuwe wind: "Een frisse start"

  Anderlecht onder Coucke: veranderingen troef

  Meer over machtswissel bij Anderlecht: