Frankrijk hakt knopen door: PSG is kampioen, Amiens & Toulouse degraderen

  Landstitel nummer 3 voor Thomas Meunier met PSG.

  In Frankrijk is - in tegenstelling tot in Nederland - beslist een kampioen aan te duiden. Thomas Meunier is met PSG zo voor het derde jaar op een rij landskampioen. Er zijn ook stijgers en dalers. Het nieuwe seizoen in Frankrijk begint eind augustus.

  Dinsdag trok Frankrijk definitief een streep door het seizoen in de Ligue 1. Op de Algemene vergadering heeft de Franse voetbalbond vandaag beslissingen genomen over de kampioen, de stijgers, de dalers en de Europese tickets.

   

  Paris Saint-Germain wordt uitgeroepen tot landskampioen in de Ligue 1. Het is de derde opeenvolgende landstitel voor de club uit Parijs. PSG had in het klassement een voorsprong van 12 punten op de nummer 2 Marseille verzameld. De Franse profliga hield voor zijn “eindklassement” rekening met het gemiddeld aantal behaalde punten.

   

  Er zullen ook stijgers en dalers zijn in Frankrijk. Amiens en Toulouse degraderen naar de Ligue 2, Lorient en Lens zijn volgend seizoen dan weer de nieuwkomers in de hoogste afdeling. Het nieuwe seizoen zal - voorlopig - van start gaan in het weekend van 22-23 augustus.

   

  De verdeling van de Europese tickets gebeurt tot slot op basis van het huidige klassement. Als de bekerfinales nog gespeeld kunnen worden in de zomer, kan daar nog verandering in komen.

  In Nederland pakte men het anders aan:

  Geen kampioen en geen stijgers of dalers in de Eredivisie.

  PSG draagt titel op aan zorgverleners

  "We willen deze titel opdragen aan alle gezondheidsmedewerkers en alle helden die zich wekenlang voor anderen inzetten", zegt PSG-CEO Nasser Al-Khelaifi. "We begrijpen, respecteren en ondersteunen de beslissingen van de Franse regering om het kampioenschap stop te zetten. Ieders gezondheid is prioriteit."

   

  "Bedankt aan iedereen van de club voor het geweldig werk. Hopelijk brengt het een beetje geluk en hoop aan onze supporters in deze moeilijke tijden. Ik kan niet wachten om - als de omstandigheden het toelaten - deze titel te gaan vieren met de grote PSG-familie."