Frankrijk trekt definitief een streep door seizoen Ligue 1

  Na Nederland wordt ook in Frankrijk het voetbalseizoen 2019-2020 definitief stilgelegd. Pas ten vroegste in september mag de bal weer rollen op de Franse velden. De Algemene vergadering van de Franse voetbalbond zal donderdag beslissen over de titel, de stijgers en dalers en de verdeling van de Europese tickets. 

  Ook in Frankrijk worden de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus langzaam versoepeld. Vanaf 11 mei gaan de scholen en winkels weer open en wordt sporten weer toegelaten, maar contactsporten en groepssporten blijven verboden.

   

  De clubs in de Ligue 1 en Ligue 2 hadden gehoopt de trainingen weer te mogen hervatten om eventueel vanaf 17 juni de competitie te herstarten, maar de regering trekt een streep door het seizoen 2019-2020. De Ligue 1 mag pas in september hervatten voor het seizoen 2020-2021. 

   

  In Frankrijk stonden nog 10 speeldagen op het programma. Leider PSG had 12 punten voorsprong op eerste achtervolger Olympique Marseille. De Franse voetbalbond zal donderdag beslissen over de titel, de stijgers en dalers en de verdeling van de Europese tickets.