Ga naar de inhoud

Nieuwe groep rond ex-ondervoorzitter Carpentier staat klaar voor "Vigor Wuitens Lokeren"

Oud-ondervoorzitter Willy Carpentier.

Een paar uur geleden werd het faillissement uitgesproken voor Sporting Lokeren. "Dit hoeft niet noodzakelijk het einde te betekenen van het voetbal in de Durmestreek", meldt een groep rond ex-ondervoorzitter Willy Carpentier. "In de luwte staat een positief project in de steigers: Vigor Wuitens Lokeren." VW Hamme moet wel nog zijn fiat geven.

Herman Van De Putte, oud-persverantwoordelijke van Lokeren, stuurde kort na het faillissement een persbericht van de groep-Carpentier de wereld in met als titel: "Nieuwe groep staat klaar om een volwaardige oplossing te bieden voor een mogelijk samengaan met Hamme."

 

Gisteren kwam de fusie-optie met de 3e amateurklasser al naar voren. In het communiqué wordt gesproken van een samenwerking tussen het jeugdbestuur van Lokeren en de groep rond Carpentier. "Het jeugdbestuur van KSC Lokeren is officieel geïnformeerd dat een groep van 4 gemotiveerde ondernemers met een Lokeren-hart en financiële slagkracht klaarstaat om een nieuw voetbalverhaal in de Durmestreek uit te bouwen."

 

"Hun project moet een oplossing bieden voor de vele supporters, sponsors, jeugdspelers en stakeholders: zij vormden de voorbije 50 jaar steeds de basis van het succesverhaal dat op Daknam werd geschreven, vooral op nationaal, maar zelfs op internationaal vlak."

 

"De club VW Hamme werd, niet alleen door het jeugdbestuur, maar ook door de nieuwe groep als ideale partner aanzien vanwege haar gezonde financiële toestand, haar langdurig en succesrijk bestaan als amateurclub in de nationale afdelingen en een sterke jeugdwerking."

4 gemotiveerde ondernemers met een Lokeren-hart en financiële slagkracht staan klaar om een nieuw voetbalverhaal in de Durmestreek uit te bouwen.

Intentieverklaring mét borgsommen voor "Vigor Wuitens Lokeren"

"Dit weekend zijn de gesprekken tussen de nieuwe Lokerse investeerders rond Willy Carpentier en het bestuur van VW Hamme op positieve wijze verdergezet."

 

"Het overleg resulteerde in een intentieverklaring, met inbegrip van storting van de noodzakelijke borgsommen om financieel comfort te kunnen geven aan de club VW Hamme inzake toekomstige budgetten."

 

"Volgens de intentieverklaring zou het bestuur evenwichtig worden opgebouwd uit 8 bestuurders, namelijk 4 bestuurders van elke partner."

 

"Van bij de start zal de nieuwe club “KSC Vigor Wuitens Lokeren” optimaal gebruik maken van de accommodatie zoals die aanwezig is in Lokeren en in Hamme."

 

"Het project heeft trouwens ook de zegen van de Lokerse burgemeester. In de loop van de volgende dagen moet dit alles nog bekrachtigd worden door het huidige bestuur van VW Hamme. "

Het project heeft de zegen van de Lokerse burgemeester. In de loop van de volgende dagen moet dit alles nog bekrachtigd worden door het huidige bestuur van VW Hamme.