Ga naar de inhoud

Maakt Lokeren doorstart met Hamme in de 3e amateurklasse?

Is er morgen nog sprake van Sporting Lokeren?

Sporting Lokeren heeft gesprekken aangeknoopt met amateurclub Vigor Wuitens Hamme. "Als we zouden gaan samenwerken zal het met ons stamnummer zijn in 3e amateur", laat de sportief manager van Hamme weten aan Sporza.

Als Lokeren morgen failliet wordt verklaard, houdt de tweevoudige bekerwinnaar op te bestaan. Of niet?

 

Dit weekend is er gepraat met de vrienden van VW Hamme waar enkele jeugdspelers van Lokeren een kans krijgen. "Zij wilden met ons praten, wij hebben (uiteraard) geluisterd", legt sportief manager en voormalig eersteklassespeler David Van Hoyweghen uit aan Sporza.

 

"De band tussen Hamme en Lokeren is goed. We hebben altijd al een goede samenwerking gehad. Er spelen redelijk wat beloften van Lokeren in de eerste ploeg van Hamme."

 

Wordt VW Hamme dan de reddingsboei van Sporting Lokeren? "Als we gaan samenwerken zal het met ons stamnummer zijn in derde amateur", stipt Van Hoyweghen aan.

 

"We gaan onze club niet voor niks weggeven. Er moet ook voor ons een meerwaarde in zitten."

 

"Het is nu afwachten wat de handelsrechtbank morgen beslist. Daarna kunnen de gesprekken eventueel concreter worden", klinkt het nog in Oost-Vlaanderen.

 

VW Hamme speelde dit seizoen onderaan in de 2e amateurklasse, volgend seizoen komt het team uit in de 3e afdeling.

We gaan onze club niet voor niks weggeven. Er moet ook voor ons een meerwaarde in zitten.

David Van Hoyweghen (sportief manager Hamme)

"Jeugdwerking Lokeren in beste omstandigheden voortzetten"

Peter Ringoet, hoofd van de jeugdwerking van Sporting Lokeren, bevestigt dat er gesprekken zijn geweest met VW Hamme, degradant in tweede amateurklasse. "Alles is nog zeer voorbarig. Ik hoor al her en der dat de nieuwe club op Daknam zou spelen en dergelijke meer, maar er is helemaal nog niets concreets."

 

"Bovendien komt de zaak Sporting Lokeren maandag pas voor. Het faillissement is zeker nog niet uitgesproken, maar ik vrees wel dat het die kant uitgaat. En dan is het elitevoetbal afgelopen in Lokeren."  

 

"Wij willen onze jeugdwerking in de beste omstandigheden voortzetten. Wij begonnen dit seizoen met 400 spelers, daarvan schieten er nu nog de helft over. En 80 procent van onze jeugdtrainers heeft andere oorden opgezocht. Wij hangen af van het stamnummer 282.

 

"Ik had gesprekken met Ronny Van Acker, de algemeen manager van VW Hamme, maar wij hadden het in eerste instantie over de jeugdwerking. De komende dagen zijn cruciaal voor Lokeren. Mijn bedoeling was om de jeugdwerking van beide clubs dichter bijeen te brengen en ervoor te zorgen dat beide teams hier beter van worden."