Oliver Naesen: "Ik ben in topvorm voor virtuele Ronde, de anderen zijn zandstrooiers"

  Alberto Bettiol, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet rijden zondag mee in de virtuele Ronde.

  Het initiatief van een virtuele Ronde van Vlaanderen valt in de smaak bij de deelnemers. "Ik zal me niet laten vangen door de tegenstand", zegt Oliver Naesen. "Hopelijk kan ik zondag ook iets laten zien", reageert Greg Van Avermaet.

  Bettiol: "Kijkers kunnen ellende even vergeten"

  Met Alberto Bettiol (Education First) rijdt de winnaar van de Ronde van vorig jaar mee in de virtuele editie. "We zullen er zondag een mooie show van maken", zegt de Italiaan.

   

  "Natuurlijk had ik liever de echte Ronde van Vlaanderen gereden, maar dit is een heel mooi alternatief. De wielerfans kunnen er thuis een gezellige namiddag van maken, met wat bier, maar niet te veel."

   

  "Het zal volle bak rijden zijn vanaf de start. Helaas is mijn vriendin niet bij mij in Lugano (in Zwitserland, red) om me te steunen zondag. Ze verblijft al sinds het begin van de coronacrisis in Italië, waar de situatie nog altijd erg is."

   

  "Als ik zondag win, zal ik mijn zege opdragen aan alle mensen die in Noord-Italië aan het lijden zijn. Ik hoop dat we de mensen met deze race wat afleiding kunnen bezorgen in deze triestige periode. Ze kunnen een uur lang denken aan de Ronde van Vlaanderen en alle ellende vergeten." 

  Als ik zondag win, zal ik mijn zege opdragen aan alle mensen die in Noord-Italië aan het lijden zijn.

  Alberto Bettiol (winnaar Ronde van Vlaanderen 2019)

  Naesen: "Bord van De Gendt leegeten, daarna eet ik m'n eigen patatjes"

  Ook Oliver Naesen (AG2R) staat te popelen om zondag nog eens in competitie te rijden. "Ik heb al eens een virtuele wedstrijd gereden, maar toen kreeg ik een pak slaag van een hoop wielertoeristen. Ik denk dat ze toen valsgespeeld hebben met hun gewicht (zondag is dat niet mogelijk, red)."

   

  "Aan mijn conditie zal het niet liggen. Ik heb de voorbije weken gewoon doorgetraind, zoals ik dat normaal had gedaan. Wel met iets minder intensiteit. Maar ik ben in topvorm", grijnst Naesen.

   

  "Of ik de topfavoriet ben? Die andere mannen mag je ook niet onderschatten. Die zandstrooiers zeggen misschien dat ze niet in vorm zijn, maar ik ken de tegenstanders. Ik weet dat ze niet stil zitten, ik zal me niet laten vangen."

   

  Welke tactiek zal Naesen toepassen? "Zondag heb je een voordeel als je achter een renner rijdt. Als ik bijvoorbeeld achter Thomas De Gendt rijd, met dezelfde snelheid, dan is Thomas harder aan het duwen dan ik. Ik moet eerst proberen om zijn bord leeg te eten om dan aan mijn eigen patatjes te beginnen."

  Als ik achter Thomas De Gendt rijd, met dezelfde snelheid, dan is Thomas harder aan het duwen dan ik. 

  Oliver Naesen heeft een plan

  Van Avermaet: "Het zijn allemaal geen sukkelaars die meedoen"

  Oliver Naesen zal zondag moeten afrekenen met zijn trainingsmakker Greg Van Avermaet (CCC). "Het is een mooi initiatief. Er kunnen natuurlijk wel wat foutjes in sluipen, want het is iets nieuws", zegt de olympische kampioen.

   

  "Renners die een goede korte tijdrit in de benen hebben, kunnen in het voordeel zijn. Dan denk ik aan De Gendt en Evenepoel. Maar het zijn allemaal geen sukkelaars. Hopelijk kan ik zelf ook iets laten zien."

   

  "Het initiatief zal wel gesmaakt worden in tijden zoals deze. De kijker zal genieten van de strijd tussen al die mooie namen. De waarden die zondag getrapt worden, zullen in elk geval vrij indrukwekkend zijn, denk ik." 

   

  Een ervaren rot is Van Avermaet niet op de rollen. "Het moet al gesneeuwd hebben voordat ik op de rollen kruip. Dat is dan meestal voor een halfuurtje. Maar de markt van e-sports is wel aan het boomen. Voor veel mensen is het ideaal om ’s avonds na het werk nog een uurtje te rijden op de rollen."

  Renners die een goede korte tijdrit in de benen hebben, kunnen in het voordeel zijn. Dan denk ik aan De Gendt en Evenepoel. 

  Greg Van Avermaet

  De 13 deelnemers op een rijtje

  Lees meer over DeRonde 2020 - een koers vanuit hun kot