Ga naar de inhoud

13 profrenners rijden Ronde van Vlaanderen zondag op rollen, live op Sporza

Zondag strijden 13 profrenners voor de zege in de 1e virtuele Ronde.

De echte Ronde van Vlaanderen is door de coronacrisis uitgesteld. Maar de wielerfan zal zondag toch kunnen genieten van de eerste Ronde van Vlaanderen op de rollen. 13 profrenners zullen strijden om de zege in DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot. Sporza zendt de wedstrijd uit.

In een notendop:

  • Wat? Een virtuele editie van de Ronde van Vlaanderen. De renners zullen op hun rollen de laatste 32 kilometer van de Ronde van Vlaanderen rijden.

 

  • Wanneer? Op zondag 5 april. Vanaf 15.30u zal de wedstrijd live te zien zijn op Eén en sporza.be.

 

  • Wie? 13 profrenners nemen deel. Die worden bekendgemaakt om 11u met livestream.

 

  • Waar? De renners rijden thuis (in hun eigen "kot") op de rollen.

Virtuele Ronde van Vlaanderen

Komende zondag moest normaal gezien een wielerhoogdag worden met de 104e editie van de Ronde van Vlaanderen. Maar Vlaanderens Mooiste werd uitgesteld om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

 

Daarom zijn Flanders Classics en Sporza samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief dat ook boeiend is voor fans en renners. Het resultaat is de eerste virtuele editie van de Ronde van Vlaanderen: DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot.

 

Thuis op de rollen zullen 13 profrenners zondag de laatste 32 kilometer van de Ronde van Vlaanderen virtueel tegen elkaar rijden. 

 

Maar koers zou geen koers zijn zonder het commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer. Zondag zijn ze allebei van de partij om de virtuele Ronde te becommentariëren. De uitzending begint om 15.30u op Eén en sporza.be.

 

Flanders Classics en Sporza werken voor dit concept samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. Bkool is het digitale platform waarin het parcours van de virtuele Ronde ingeladen zit.

 

Dankzij de interactieve livestreamingapp Kiswe zullen we live kunnen meekijken bij de deelnemende renners wanneer ze de virtuele Kruisberg/Hotond, Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

De profrenners zullen tegen elkaar rijden op het digitale wielerplatform Bkool.

Stel vragen op Twitter met hashtag #deronde2020

Aan de virtuele Ronde van Vlaanderen doen 13 profrenners mee, allemaal uit WorldTour-teams. De deelnemende ploegen waren zonder aarzelen bereid om mee te werken en doen dit bovendien gratis. 

 

De 13 deelnemers geven we om 11 uur prijs in een voorstelling met livestream. Tomas Van Den Spiegel (CEO van Flanders Classics) en 4 deelnemende renners zullen dan vragen beantwoorden die je nu al kan stellen op Twitter met de hashtag #deronde2020.

De renners zullen in hun eigen woning koersen

Luister zaterdagavond naar uniek hoorspel over de Ronde

Ook radioluisteraars en podcastfans worden op hun wenken bediend. Zaterdagavond brengen we op Radio 1 het auditieve verhaal "de Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen".

 

Ruben Van Gucht en Renaat Schotte nemen de luisteraar mee in een uniek live-verslag waarin wielerhelden en -heldinnen uit 100 jaar wielergeschiedenis het tegen elkaar opnemen. Een verhaal met opmerkelijke plotwendingen.

 

In samenwerking met Flanders Classics, Visit Flanders, Cycling in Flanders en Het Geluidshuis.

 

Zaterdagavond om 19u op Radio 1. Na afloop bieden we het ook als podcast aan.