Ga naar de inhoud

Maakte Barça-voorzitter eigen spelers zwart met campagne op sociale media?

Ook Messi zou een van de slachtoffers zijn.

Het blijft stormen naast het veld bij FC Barcelona. Het bestuur wordt ervan beschuldigd om een pr-bedrijf te hebben ingehuurd om het imago van voorzitter Bartomeu op te smukken en tegelijk coryfeeën als Messi, Piqué en Xavi zwart te maken. De club ontkent.

Het radioprogramma "Que t'hi jugues" op SER Catalunya pakte maandag uit met het nieuws dat Barcelona een pr-bedrijf heeft ingehuurd om de reputatie van voorzitter Josep Maria Bartomeu op te krikken via sociale media.

 

Tegelijk, en veel kwalijker, zou het bedrijf enkele toonaangevende figuren die zich kritisch opstellen tegenover de huidige voorzitter in een kwaad daglicht plaatsen op sociale media.

 

Zo zou het pr-bedrijf, I3 Ventures genaamd, achter de knoppen zitten van bijna 100 accounts op Facebook en Twitter die kritische boodschappen posten aan het adres van onder meer Lionel Messi, Gerard Piqué, Pep Guardiola, Carlos Puyol, Xavi Hernandez en presidentskandidaat Victor Font.

 

Zo vallen de accounts bijvoorbeeld Messi aan omdat hij zijn contract nog niet heeft verlengd bij Barcelona en wordt Pique verweten dat hij te veel tijd steekt in zijn activiteiten als zakenman in plaats van zich te concentreren op zijn voetbalcarrière.

 

Barcelona heeft ondertussen officieel gereageerd op de beschuldiging. De club geeft toe samen te werken met het pr-bedrijf, maar ontkent met klem dat zijzelf, noch I3 Ventures een link heeft met de bewuste accounts. Barcelona vraagt een onmiddellijke rechtzetting door het radiostation.

 

Nog geen twee weken geleden kwam het al tussen een openlijke clash bij Barcelona tussen superster Lionel Messi en technisch directeur Eric Abidal. 

Enkele voorbeelden van de bewuste posts op sociale media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.